Konstitutivna sednica Skupštine Novog Sada 17. juna

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Novog Sada zakazana je za 17. jun, izjavila je danas predsednica novosadskog parlamenta Jelena Crnogorac.

Ona je rekla da će na konstitutivnoj sednici biti izabrani predsednik i sekretar Skupštine Grada, kao i gradonačelnik i članovi Gradskog veća Novog Sada.

Pored Srpske napredne stranke koja će u narednom mandatu u Skupštini Grada Novog Sada imati 38 odbornika, Pokret "Dosta je bilo" imaće devet odbornika, Srpska radikalna stranka osam, a koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine po sedam mandata, dok je Demokratska stranka osvojila šest mandata.

Po jednog odbornika imaće Savez vojvođanskih Mađara, Zelena stranka i Pokret "Ni jedan od pomenutih odgovora".

Za sada je sigurna koalicija SNS i SVM što čini tačno polovinu odborničkih mandata, a još uvek traju pregovori sa tri stranke o eventualnom ulasku u koaliciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti