Uzbunjivačica postala direktorka

Profesorka Jelena Damjanović Simić nova je v.d. direktorka Visoke poslovne škole, koju je novi Savet škole danas izglasao.

Pre toga, Nastavno veće takođe je danas smenilo stari Savet i izabralo novi.

"Na sednici Saveta promenjeni su i svi sporni detalji Statuta VPŠ na koje su ukazivali Agencija za borbu protiv korupcije i drugi državni organi. Vraćena je i odluka da se na izborima za direktora i članove Saveta glasa tajno. Prvi put smo imali demokratske izbore bez pritisaka", objašnjava Patrik Drid, sada već bivši v.d. direktor VPŠ. Za predsednika Saveta izabran je dr Jovan Njegić.

Jelena Damnjanović Simić postala je poznata javnosti kada je dobila otkaz jer je kao uzbunjivačica ukazala na nepravilnosti u radu bivše direktorke Dragice Tomić i njenog muža i profesora iste škole Radovana Tomića. Na posao se vratila uz pomoć suda koji je odlučio u njenu korist.  Ona je, između ostalog, ukazivala na bahato trošenje para na putovanja, što je naknadno ustanovila i Državna revizorska institucija u svom izveštaju, o čemu možete čitati OVDE.

Podsetimo da je tu školu pratio niz dešavanja jer je smenjena direktorka Visoke poslovne škole Dragica Tomić odbila da preda dužnost, nakon što je smenjena na sednici Vlade Vojvodine, jednoglasnom odlukom. 

Napomenimo i da bračni par Radovan i Dragica Tomić vlada Visokom poslovnom školom i smenjuje se na najvišim funkcijama već punih 16 godina. Protiv njih je do sada podneto više od 40 prekršajnih prijava. APV je Tužilaštvu podneo i krivičnu prijavu oktobra 2015. godine, ali ona do dana današnjeg nije procesuirana.

  • Murta

    29.05.2016 17:50
    isti Kurta
    Pajtičvi poslušnici pred kraj vlasti postavljaju vd direktora, smenjeni Tomići više nisu hteli da plaćaju DS-u (osilili se i preračunali se) ,pa im se gazda sveti , tako što postavlja vd direktora iz članstva DS , koji će i dalje sprovoditi njegove naloge i prenositi novac na račun stranke, i ,,školovati" kadrove.
  • Stole

    25.05.2016 21:14
    Pravi kolega
    Koliko vidim Tomići su,, kaput" (prim. nemački), niko koliko vidim iz komentara ne brani Tomiće ,šta su radili kolegama profesorima nije za priču. Protiv kandidate isterivali sa posla, šikanirali ,lagali, oduzimali predmete,terali studente da lažno svedoče,nameštali na svaki način . Mi koji radimo preko puta te škole sa zgražanjem smo to gledali nemoćni da pomognemo. Sada bi vam bilo najbolje da se lažno ne optužujete međusobno,Nego da vi unutra možete da se okupljate ,družite i unapređujete rad škole . Sve drugo će biti kao da Tomići nisu ni otišli po onoj staroj ,,sjahao Kurta da uzjaše Murta.
  • Kolega

    25.05.2016 14:50
    Šta ste zapeli
    Da pojasnimo, tehnička vlada postoji kad su vanredni a ne redovni izbori ko što su bili u pokrajini. Znači, regularna Vlada je donela odluku. Mada je to bila nekapitalna odluka, mogla ju je doneti i u tehničkom mandatu.
    Šta ste se popalili da branite Tomiće, mutili ste se skupa pa se plašite? Opustite se, normalno je da se menja rukovodstvo.
    Onda se zakačili za Megatrend. Ja sam završio državni fakultet davno pre Bolonje, teže je završiti bilo tama diplomske no doktorske studije. Tako da nema svrhe pozivati se na to gde je neko doktorirao.
    Pa hoće neko kazati da je Dragica Tomić zaista radila naučne radove iz radnog odnosa u Pošti. Makar šta! Evo ja radim pa ne stignem uzeti knjigu. Nemojte za svakog ruku u vatru!
    I onaj biser što kaže "ne bi završila fakltet da se nije udala za Mirovića", pa ko se to u to doba udavao i išao na fakultet, svi su se udavali i ženili nakon diplomiranja.
    Ostavite ljude neka rade, dokazuju se, i neka ih studenti ocenjuju, i na Visokoj školi i na Ekonomskom fakultetu, a ne iskompleksirani profesori, uglavnom nebitnih predmeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti