Novi Sad: Majka tuži majku zbog tuče dečaka iz razreda

Novosadski Viši sud odustao je od gonjenja maloletnika S. Ć. iz Osnovne škole "Vuk Karadžić", koji se teretio da je udarcem pocepao slezinu školskom drugaru Davidu L. jer je utvrđeno da nema krivičnih elemenata.
Policija je naime utvrdila da S. Ć. nije mogao udarcem pesnicom u stomak pocepati slezinu Davidu.
 
Incident je dogodio početkom oktobra na malom odmoru, dečaci su se pokoškali, a nakon toga je Davidu pozlilo i prebačen je u bolnicu.
 
On je tvrdio da je dobio udarac u stomak, a u Dečijoj bolnici su utvrdili da mu je povređena slezina. Njegova majka je tada kazala da je do povrede došlo jer ga je udario drugar iz klupe koji je takođe sa roditeljima došao do bolnice tvrdeći da je Davida samo odgurnuo.
 
Direktorka škole Zorica Zeljković je tada navela da nije bilo tuče i da je S.Ć. kažnjen ukorom odeljenskog starešine. Majka dečaka koji je optužen za tešku povredu navodi da je njen sin odgurnuo Davida koji mu je pre toga udario šamar i lupao čvegere. Ona je najavila tužbu protiv Davidove majke zbog ranijih izjava u medijima.
 
Dečaci idu u osmi razred.
  • ns

    26.05.2016 16:00
    ko još u ovoj zemlji očekuje od suda da reši nešto sem kriminalaca da im reši nanogicu za dvostruko ubistvo i slično. po kratkom postupku to treba, sačekati u mrklom mraku ispred ulaza bez kamere oca i ubiti boga u njemu da vidite kako će disciplinska biti automatski preslikana na naslednika i dalje, neće im pasti na pamet da provira iz kuće a ne da diraju pošten svet.
  • ex chapman

    25.05.2016 11:47
    @vita
    već sam pisao o sindromu "vezane su nam ruke". ako škola nije u stanju da se izbori sa nasiljem nad decom koja su joj poverena, onda je dužna da traži pomoć. najmanje što mogu da urade jeste da iznesu u javnost da nasilja ima, ko su nasilnici a ko žrtve, ko štiti nasilnike isl. ako ne mogu ni to, onda sram ih bilo i na biro rada da traže drugu profesiju jer takvima ni kuče ne možeš da poveriš a ne dete. zamisli dadilju koja nemo gleda kako ti grupa mangupa bije dete? možda ne može ona da ih savlada ali može makar da zove upomoć. škole ne samo da ne viču upomoć, nego i zataškavaju nasilje, čime zapravo pomažu nasilnicima. i tako umesto da nam vaspitavaju decu oni odgajaju generacije nasilnika. a njih je sve više jer u školi uče da je nasilje ne samo prihvatljivo i nekažnjive, već da je najbolji put za postizanje društvenog statusa i materijalnog blagostanja. eto to su lekcije koje deca dobijaju u našim školama!
  • vita

    25.05.2016 06:42
    U OS "Branko Radicevic" su naslinici dobili ukore, jedan je presao u drugu skolu, za ostale roditelji nisu pristali. Razrednoj je oduzet razred i dat drugom nastavniku, protiv nje je pokrenut disciplinski postupak. To je sve slabo, ali razumite da skola nema nacina da se odbrani od nasilnika. Jednostavno su im vezane ruke. Zakon stiti nasilnike. A slicne stvari se dogadjaju po svim skolama, samo sto nisu svi izasli u novinama. Situacija je katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti