Postavlja se semafor na opasnoj raskrsnici Bulevara oslobođenja i Danila Kiša

Uskoro će početi postavljanje semafora na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Danila Kiša.
Naime, "Zavod za izgradnju grada" raspisao je javnu nabavku za projektovanje semafora na ovoj raskrsnici, a radovi će uslediti nakon tendera za kupovinu neophodne opreme.
 
Nedostatak semafora je predstavljao dugogodišnji problem za prolaznike, a u saopštenju ZIG-a navedeno je da se radi o "izuzetno opasnom mestu, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode", dok je prošle godine u saobraćajnom udesu na ovoj lokaciji povređen jedan biciklista.
 
Projektom je predviđeno i uvođenje pešačkih i biciklističkih prilaza kolovozu, kao i prelaz preko razdelnog ostrva.
 
Podsećamo da ovo nije jedina problematična raskrsnica u Novom Sadu. Stanari Limana su, zbog učestalih nezgoda, zatražili postavljanje semafora na pešačkom prelazu na Bulevaru cara Lazara. Oni su nekoliko puta apelovali na nadležne zbog ovog problema, ali su dobijali odgovor da je izgradnja semafora nemoguća, jer je u blizini drugi semafor. O ovoj inicijativi možete više pročitati OVDE.
 
Takođe, višegodišnji problem zbog izostanka semafora postoji i na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Ulice Zorana Đinđića, odnosno Ulice Stevana Musića, o čemu možete čitati OVDE.
  • Eduard

    30.05.2016 07:03
    Postavlja se semafor jer stoka nema kulture i morale i postovanja. Zasto na istom takvom prelazu usred Ljubljane, Ziricha ili Frankfurta svi stanu kad nadolaze pesaci? Ne kad cekaju nego kad nadolaze? Jer su ih masno kaznjavali po novcaniku i tako i treba.
  • Terješkova

    29.05.2016 12:31
    Ja sam, pešak, biciklista i vozač.... a često me vozika i Gsp ... Najgora sam kao pešak, zatim kao biciklista pa vozač iako sam tada najjača! Bulevari bi trebalo da služi vozačima, da stignu na vreme gde su krenuli uz postojeće semafore...i da malo daju oduška svojim lenjim automobilima koji će se sada vući po gradu 30 km/h! Ima da se podavimo! Uskoro ćemo se voziti kao u Egiptu...triput truu-truu je levo...ili možda Indija...krava imamo prelaze kud god stignu!
  • Pešak,al puštam kola

    28.05.2016 14:12
    lakše je meni stati na dve noge, nego da zaustavim 10-15 automobila od po tonu i kusur da pređem ulicu.Oni prvo ispuštaju azbest u vazduh od trenja kočnica a posle čađ kada svojim 10,15 20 godina starim dizelima ubrzavaju. Saobraćaj treba da teče, a ne da se stalno prekida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti