GSP kupio još četiri autobusa od Ikarbusa

Gradski prevoznik je na poslednjem tenderu za kupovinu autobusa ponovo izabrao Ikarbus kao isporučioca.

U ovom slučaju kupuju se četiri solo autobusa na dizel po ceni od 70 miliona dinara, bez uračunatog PDV-a.

Tender je završen pre nekoliko dana i Ikarbus je bio jedini ponuđač. Autobusi su istog tipa kao i one koje je GSP nabavio u proteklih godinu i po dana, i očekuje se da oni u drugoj polovini godine počnu da saobraćaju Novim Sadom.

Inače, GSP još nije završio drugi tender za kupovinu pet solo autobusa na dizel putem finansijskog lizinga. Tender je raspisan zbog produženja roka za dostavljanje ponuda. Za kupovinu ovih pet autobusa, Grad je ranije odobrio da GSP ode u lizing od oko 100 miliona dinara.

Podsetimo da će u GSP uskoro, prema ugovoru početkom juna, stići 10 zglobnih autobusa iz Ikarbusa koji su kupljeni za 2,5 miliona evra. Dodajmo još da je 1. aprila u saobraćaj pušteno poslednjih pet od 16 novih solo autobusa. U toku je i gasifikacija 72 autobusa čime će se postići znatne uštede u troškovima.

  • Joker

    28.05.2016 13:40
    @ZM
    Stvarno deluje tako, dobio si plus od mene, zao mi je sto sam upuceniji malo od tebe, pa znam da ce da se rotiraju, i to se tako radi oduvek... tako direktori izvlace pare, pa zasto svi nesto renoviraju npr.kad dodju, samo razmisli... sad odlaze...treba se pikupiti sto se da uzeti... pa ovaj novi kad dodje nastavlja...stari oproban recept, a sve po zakonu.
    Pozdrav za tebe.
  • ZM

    28.05.2016 03:23
    Ti Jokeru izgleda pripadas onoj grupi zajedljivih ljudi koji ce, sta god neko uradio, odmah sklopiti neku teoriju zavere i kojima se nikada nece moci ugoditi.
  • Joker

    27.05.2016 14:07
    Samo konstatujem
    Jeste primetili kako sva preduzeća grada i firme, sad kuouju vredne stvari (Vozila, mehanizaciju, autobuse...)
    Gledajte i učite kako se izvlače pare, sad pred njihov odlazak mora procenat da se uzme, biće smena i treba se obezbediti, samo gledajte u narednom periodu kako se svi ponavljaju...
    A da znate to je sve o našem trošku... pa još kad sledeći dođe i krene da kupuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti