Novi Sad ove godine dobija novog gradonačelnika?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mogao bi nakon izbora za potpredsednika SNS-a da prepusti ovu poziciju nekom od stranačkih kolega.

Tako bar tvrdi njegov stranački kolega i novi potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov. On je izjavio "da je Vučević dobio zaduženje da pripremi kandidata koji će biti gradonačelnik Novog Sada u narednom periodu".

Ovu informaciju Miloš Vučević nije potvrdio, a u izjavi za 021.rs je rekao da će se sve znati nakon sednice Skupštine grada koja je zakazana za 17. jun. 

- Ko će biti gradonačelnik, videćemo na Skupštini. Rekao bih da ja imam najveće šanse. Za naredni period ćemo videti, jer se ja svakako neću više kandidovati za gradonačelnika. Prirodno je da posle dva mandata na to mesto dođe neko nov, svež i bolji - kratko je rekao Vučević za 021.
 
Postoji mogućnost da on na junskoj sednici bude ponovo izabran za gradonačelnika, a da iz određenih razloga podnese ostavku na tu funkciju posle nekog perioda. U tom slučaju, to bi mu se računao kao drugi mandat, a na njegovo mesto bi bio imenovan neku drugi sa liste.

Podsetimo, prema zakonskim propisima kandidat za gradonačelnika može da bude samo neko od odbornika koji su izabrani na poslednjim lokalnim izborima. Među odbornicima SNS koji su ušli u Skupštini grada, sem Vučevića malo je njih koji su poznatiji široj javnosti.

Među njima se izdvaja Zdravko Jelušić koji je nekada bio visoki član SDPS-a, bio je i potpredsednik Privredne komore Srbije, a na listi je bio odmah ispod Vučevića. Visoko na listi su pozicionirani i Slobodan Milić koji je prethodne četiri godine bio Vučevićev pomoćnik u Gradskoj kući, kao i Dina Vučinić koja se kao dosadašnja zamenica šefa odborničke grupe u poslednje vreme češće pojavljivala u javnosti i iznosila stavove novosadskih naprednjaka.

Ipak, SNS se možda odluči i da sa liste postavi za gradonačelnika nekog od članova koalicije koji imaju iskustva u rukovođenju, među kojima su Dejan Kovač ranije direktor Gradske agencije za energetiku i aktuelni predsednik Gradskog odbora SDP-a ili Vladimir Jelić, predsednik Gradskog odbora SPO-a koji je obavljao niz funkcija u Gradu.

  • Nikola

    03.06.2016 17:08
    'ajd' da vidim da l' smes..
    da kao Gradonacelnik, jos uvek vazeci,.. odgovoris kako su pre nekih dva meseca u Vodovodu i Kanalizaciji deljenje "otpremnine" za dobrovoljni odlazak iz preduzeca u visini od 1.200.000 dinara (citaj bezmalo 10.000 eura) BEZ OBZIRA na godine staza... i da podneses prijavu SUP-u - Tuzilastvu protiv bivseg koalicionog drugara "patriotu" Tomislava Bokana... kada,koliko znam visina otpremnina za ogromnu vecinu radnika koji su proglaseni tehnoloskim viskom iznosi 200 eura po godini staza (po srednjem kursu) i limitirana je na maksimum 8.000 eura ta radnike koji imaju do 40 godina staza !? 'ajd' sad gukni p'tico ;)
  • PERICA

    02.06.2016 12:26
    Toma Zdravkovic
    Većina vas je čula za pesmu "Dotako sam dno života"
    Sad bi mogla da se zapeva jedna narodna DOTAKLI SMO DNO " DNA "ŽIVOTA.
  • Vanja

    02.06.2016 11:46
    Srbija je divna zemlja...
    ...samo mi ne znamo da živimo na" pravi" način u njoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti