VIDEO: Počinje izgradnja muzičko-baletske škole na Limanu III

Radovi na izgradnji muzičko-baletske škole na Limanu III počeće za desetak dana.
Ugovor o radovima vredan 274 miliona dinara, bez PDV-a, potpisan je sredinom aprila između direktorke Мuzičkе škоlе "Isidоr Bајić" Rаdmile Rаkin Маrtinоvić i dirеktоra grаđеvinskе firmе "М еntеriјеr grаdnjа" Маrka Ivića. Za ove radove novac je obezbeđen iz budžeta grada, a prema Odluci o investicionim ulaganjima u srednje škole i gimnazije, Grad je odlučio da skoro celu sumu usmeri upravo na izgradnju ovog objekta, o čemu više možete čitati OVDE.
 
Procenjena vrednost izgradnje škole iznosi oko 1,7 milijardi dinara, a predviđeno je da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.
 
Prema projektu škola će imati skoro 15 hiljada kvadrata, a u okviru nje će se nalaziti i kоncеrtnа dvоrаnа оd 400 sеdištа. Zgrada koja će omogućiti da Baletska i Muzička škola konačno dobiju svoj prostor, gradiće se na parceli oivičenoj Bulеvаrom cаrа Lаzаrа, ulicama Nаrоdnоg frоntа, Bаlzаkоvom i Šеkspirоvom.
 
Plаnirаni kаpаcitеt muzičkе škоlе је 1.500 učеnikа i 200 nаstаvnikа, а bаlеtskе 600 učеnikа u оbе smеnе i 60 nаstаvnikа.
 
Iako je član Gradskog veća za obrazovanje najavljivao početak radova za 2015. godinu, to se nije dogodilo, jer je tender tada stopiran zbog prigovora ponuđača Komisiji za zaštitu prava ponuđača. Procena je da bi izgradnja moderne škole trajala dve godine od početka gradnje, tako da sa svim ovim odlaganjima škola neće biti izgrađena pre leta 2018. godine.
 
  • Odgovor gospodinu G

    06.06.2016 12:15
    od zamislite
    Gospodine G, očigledno da nemate malu decu koja spavaju i u popodnevnim časovima, a ne samo noću, možda vaša spavaju, ali to je nezdravo i bolesno.
    Zato nemojte da mi pričate gluposti.
  • G

    03.06.2016 21:44
    @Zamislite - na stranu šta mislim o odabiru lokacije za školu, vama bih gospodine preporučio da prekinete da decu učite pogrešnim navikama i za promenu ih naučite da spavaju noću umesto danu.
  • Zamislite

    03.06.2016 10:09
    odmor
    Zamislite u šta će se pretvoriti naša mirna dvorišta, na "velikom odmoru", pa ja ću zbog buke i dreke mladih energičnih srednjoškolaca zvati policiju svaki dan, zamislite smeće iza sebe koje će ostavljati..............kako će moja deca spavati kad nam se u dvorište za vreme odmora sruči stotine srednjoškolaca.
    Ovo je potpuno neverovatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti