Iz budžeta novac za samo dve srednje škole

Iz budžeta grada, ove godine će, od 16 srednjih škola i gimnazija samo dve dobiti novac za investiciona ulaganja, pri čemu skoro cela suma zapravo ide za gradnju nove zgrade Muzičke i Baletske škole.

Kako se navodi u odluci o investicionim ulaganjima u srednje škole i gimnazije, Grad je isplanirao da taj novac, skoro 2% ukupnog gradskog budžeta, podeli između Muzičke škole "Isidor Bajić" i Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Za gradnju zgrade na Limanu koju će, pored Muzičke, koristiti i Baletska škola planirano je 330 miliona dinara za radove i još 15,5 miliona za prateće troškove, kao što je stručni nadzor, tehnička dokumentacija i drugo. Podsetimo da gradnja ove zgrade stoji, jer se već mesecima čeka odluka Komisije na prigovor ponuđača na tenderu za izbor izvođača radova.

Jovinoj gimnaziji pripalo je 25 miliona dinara za završetak uređenja kupole i još 1,2 miliona za tehničku dokumentaciju i prateće troškove ovih radova.

Zbog čega se u budžetu nije našlo novca za ostalih 14 srednjih škola i gimnazija u Novom Sadu nije teško naslutiti. Celokupan budžet grada je manji, dok je, zbog velikih izdvajanja od četiri milijarde dinara za uređenje i gradnju hale u radnoj zoni Sever IV za potrebe američke kompanije Lear, Novi Sad smanjio sva investiciona ulaganja u druge oblasti.

Autor: 021.rs

  • A

    25.02.2016 11:06
    šta
    A šta bi sa školom Isidor Bajić, koja je odbila one mere obezbeđenja (indetifikacione kartice....) koje je hteo na silu da uvede Jelić, naime direktorica je rekla da im to nije uopšte potrebno, nego je potrebno srediti potpuno oronulu fasadu koja je opasna po đake.
    Koliko se sećam Jelić je na TV-u obećao da će biti date pare za fasadu.
    A što se tiče Muzičke škole i Jovine gimnazije tj. rukovodstva tih škola dobro znamo koliko su učinile za SNS pa ovo ni ne čudi.
  • bivši horista

    25.02.2016 08:56
    @bivši učenik - da je Jasmina još dirigent, počupala bi mu onu njegovu bradu što ju je sad obrijao.
    pitam se samo na čega će potrošiti sredstva za izgradnju muzičko-balekse škole, s obzirom da javna nabavka još stoji zbog žalbe. tender će verovatno biti poništen da bi se izbeglo istresanje prljavog veša. onda će se postići dil, pokrenuti novi tender itd... a dok se to završi dunovaom će proteći još mnoooogo vode - a budžetska godina će biti na izmaku. i tako u krug...
  • /

    25.02.2016 07:48
    /
    bice jos skoli duznika kao ekonomska skola obzirom koliko ih tajkuna dogradjivalo , krecilo i projektovalo kojekakva interaktivna igralista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti