Krojačice neće posao u "Novitetu"

"Novitet" mesecima ne može da nađe krojačice.

Naime, odela iz "Noviteta" uskoro bi trebalo da se nađu na tržištu Rusije i Španije. 

Ovaj izvozni posao, međutim, kako objašnjava direktor "Noviteta" Srđan Lazarević, podrazumeva i povećanje broja zaposlenih, odnosno, zapošljavanje stručnih radnika tekstilne struke.

Na evidenciji novosadske filijale Službe za zapošljavanje, kako navodi Lazarević, registrovana je 101 krojačica. I pored toga, "Novitet", kako kaže, nije imao uspeha u svom planu da zaposli pedesetak novih radnika.

"Konkurs je i dalje otvoren, ali, i pored prijavljenih na birou, zainteresovanih gotovo da i nema. Javile su nam se samo tri mlade krojačice koje su posle nekoliko dana napustile fabriku. Imamo, istina, problem zbog duga za poreze i doprinose iz ranijeg perioda, zbog čega naše radnice nemaju zdravstveno osiguranje, ali i pored toga, plata je redovna", kaže Lazarević za "Novosti".

U "Novitetu" trenutno radi 50 radnica, a u prethodne dve godine proizvodni pogon nije napustila nijedna radnica. Plate su u proseku 25.000 dinara.

Opširnije o ovoj temi možete pročitati OVDE.

Podsetimo da je Novitet nekada imao nekoliko prodavnica u gradu, ali su one sve u zakupu otkako je novosadsku firmu preuzela Zekstra 2004. godine. Radnici ranijih godina nisu dobijali ni zaradu, ali su plate redovne od 2014. godine.

  • pera lozac

    05.06.2016 22:58
    Prosek 25000?Znaci,i ispod toga je plata..e bas cudno sto nece takvu divotu!
  • pawlle

    05.06.2016 17:11
    zanimljivo da niko nece da radi za tu platu,stvarno su bahate,cak ne mogu sebi da priuste ni kartu za prevoz pa cak i da jedu ceo mesec a gazda se mozda i seti da da platu!
  • vita

    03.06.2016 06:36
    nema smisla
    To je takva struka da mogu i same da rade na crno i zarade vise od toga. Naravno da nece da rade za bedu od plate bez doprinosa. I kako drzava dozvoljava da ovaj mufljuz ne placa doprinose?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti