Novosađanima počela da pristižu poreska rešenja

Poreska rešenja za 2016. godinu počela su da pristižu na adrese Novosađana.

Podsetimo, 16. maja istekao je rok za drugu ratu poreza, a u Poreskoj upravi su ranije rekli da nedostatak rešenja nije problem, jer poreski obveznici samo treba da upišu isti iznos kao i za drugu ratu iz prethodne godine.
 
Dodajmo još da su rešenja kasnila i prošle godine, i većina građana ih je dobila tek u avgustu. Ove godine dospevaju dva meseca pre.

Inače, ne postoji nikakav zakonski rok koji definiše kada poreske uprave moraju da obračunavaju porez, pa samim tim pravno ne postoji kašnjenje rešenja - ali to ne sprečava državu da građanima definiše rokove za plaćanje ovog troška. Podsetimo još da je početkom ove godine smanjen iznos kazne koju plaćaju oni koji zakasne sa porezom.
 
Novosađani veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu fizičkih lica za 2015. godinu iznosio više od 90 odsto.

  • Liman3

    06.06.2016 20:50
    I sta sam vam ja rekao nedavno
    A mnogi su me tu prozivali i svasta govorili a da ne kazem i vredjali sto sam starosedeoc i sto sam rekao da ce biti veci porez ove godine na nekretnine samo nadlezni lopovi neznaju kako to da nam saopste! Pa sad vi opet glasajte za Vucice, Pajtice, Cancice, Kucice, Macice, Dacice,... Obecace vam oni da ce ispraviti i toranj u Pizi samo da im date glas a onda vam dodje ovakav sok u obliku poreza na stan umesto da ukinu porez na stambene kvadrate gde zivimo oni ce nam poceti polako naplacivati i sto imamo decu i sto smo ozenjeni, i sto imamo osmeh na licu a ti narode muci i dalje cuti i daj svoj glas za lopove! Jedino nam preostaje da se ugledamo na Grke ili Francuze pa da izadjemo kao gradjani na ulice i oteramo sljam jednom za svagda u zaborav!
  • Aleksandar

    06.06.2016 12:30
    Dug
    Iz sopstvenog iskustva preporučujem svim novosađanima da OBAVEZNO odu do poreske uprave i zatraže izvod uplata i na taj način lično ostvare uvid u pretplatu ili što je mnogo verovatnije dug za porez.
    Prijatelje koje sam ubedio da izvrše uvid stanja u poreskkoj upravi su bili najčešće zgroženi, a nekima je i pozlilo kada su videli koliki im je dug.
    Dug od nekoliko 100 din. nareste tokom godina na više hiljada, a da za to pojma nemate dok Vam ne zakucaju na vrata uterivači dugova. Poreska uprava namerno pušta da dug raste i onda tek preko određene svote šalje izvršitelje.
    Ovoga bi znatno manje bilo da su na rešenju za porez na imovinu ispisane i uplate. Obećali su da će to odštampati na ovogodišnjim rešenjima ali to naravno nisu uradili.
    Jer Poresku upravu nikakav zakon ne obavezuje.
  • Mare

    06.06.2016 09:45
    Hahahahahahah
    ...nije problem, jer poreski obveznici samo treba da upišu isti iznos kao i za drugu ratu iz prethodne godine.I zaista, zaista vam kažem-nije problem.Vi platite a da ne znate koliko... Ljudi, nemojte plaćati, čujem da stižu umanjeni porezi za određene nekretnine.Pametnom dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti