FOTO: Počele Zmajeve dečje igre

Zmajeve dečje igre, 59. po redu, počele su danas i trajaće do 12. juna.
Otvaranje je održano u Spomen-zbirci "Jovan Jvanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, gde su i dodeljena priznanja Zmajevih dečjih igara. Ovogodišnji laureati su Mošo Odalović, Peđa Trajković i "Politikin zabavnik".
 
Popodnevni program za mališane počeo je u 17.30 u Zmajevoj ulici i na Trgu slobode. U Svečanoj sali Gradske kuće predstavljena je antologija španske poezije za decu i mlade "Šal od papira", u prevodu Bojane Kovačević Petrović, koja je i napravila izbor. U UPIDIV-u je otvorena izložba ambalaže s likovima dece. 
 
Slogan Igara je "Pesma ide kroz svet ceo". Do 12. juna deca će pevati, igrati i glumiti na scenama u centru grada i u Pozorištu mladih. Pisci će posetiti novosadske osnovne škole i odeljenja Gradske biblioteke. 
 
Program Igara možete pogledati OVDE.
 
  • nervirach

    09.06.2016 14:06
    Sta se cudite? Pa Zmaj Jova je sa ove pogresne strane. Da je prekodrinas za otvaranje bi i bilo i vatrometa. A ovako...Ne znam, posle kazu mi sovinisti a praksa drugacija. Ah, da rusi se zgrada Sidra na kraju Zeleznicke ulice.
  • nss

    09.06.2016 08:52
    nss
    ono juce je bila velika nasa tuga...nista vise od tih igara nije ostalo,bilo je vise balona nego dece a i zasto bi dosli kada grad za njih nije nista planirao,kao da se vise bave svojim foteljama pa deca dosla u nevreme
  • Mr.No

    09.06.2016 08:04
    Uporedite dečije igre pre 10-tak godina i sada. Manifestacija je bez ikakvog plana i ideje, uspeli su i to da unište. Ovako, ovo neće potrajati dugo, jednostavno će se ugasiti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti