Novosađani dopremili narodnim kuhinjama više od tone mesa

Novosađani su odlučili da pomognu beskućnicima doniranjem hrane, odeće, obuće i drugih potrepština u novoj humanitarnoj akciji "Pruži ruku".
Udruženje građana "Košnica", Crveni krst Vojvodine i brojne društveno-odgovorne kompanije prepoznale su već dobro poznate socijalne probleme u društvu, te su se organizovali i pozivaju građane da im se pridruže. Ćazim Salihi ispred "Košnice" kaže za 021 da hrana koja se inače baca ili uništava može da se koristi za prehranu prekobrojnih narodnih kuhinja u Srbiji.
 
"Kada smo među sobom pričali da se ljudima sa ulice mora pomoći, kontaktirali smo kompaniju za koju znamo da je društveno-odgovorna, a to je Univereksport. Očekivali smo da će donirati određenu količinu mesa, ali se ispostavilo da su donirali čak 1.260 kilograma mesa. Bili smo odjednom u lepom problemu - kako da rasporedimo tu količinu? Potom u Crvenom krstu saznajemo da najviše korisnika narodnih kuhinja ima u Subotici i Sremskim Karlovcima. Doprimili smo 660 kilograma mlevenog mesa u Suboticu i 600 kilograma u Karlovce", navodi naš sagovornik.
 
On dodaje da bi trebalo pronaći još ovakvih kompanija i aktivirati pomoć širom Srbije. U međuvremenu se pridružila i novosadska firma Play Media, koja je učestvovala u omišljavanju celog humanitarnog pokreta "Pruži ruku", a Salihi navodi da će se akcija proširiti.
 
"Pozivam sve građane da pomognu, jer je ozbiljan problem i smeštaj beskućnika. To je jedan od narednih koraka, da se kupe barem kontejneri za smeštaj, pa se reši smeštaj ljudi koji nemaju dom. Bilo bi lepo kada bi se što veći broj beskućnika vratio u društvo. Može da se donira odeća, obuća, veš, konzervirana hrana, a sve u roku trajanja", navodi on.
 
Svi preduzetnici koji žele da se priključe akciji, za više detalja mogu kontaktirati udruženje putem broja 065/24-88-602 ili pisati na mejl udruzenjegradjanakosnica@gmail.com.
  • Milana

    10.06.2016 12:47
    ?!?!?!?!?!?!?!
    @Marija Moram da pitam, Zeno, da li ti je dobro?!
  • Marija

    09.06.2016 17:21
    Meso izaziva rak. Izgleda da neko hoce da se resi beskucnjka cim ih truje tim uzasom.
    https://youtu.be/C89ACdYmWac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti