Ispod crte za novosadske vrtiće 3.200 mališana

Rezultati konkursa za upis dece u vrtiće "Radosnog detinjstva" za školsku 2016/17. godinu, objavljeni su danas.

Prema spiskovima, od ukupno 5.816 dece koja su konkurisala, njih 1.086 je primenljeno, dok je 4.730 odbijeno, rekla je za 021 Ružica Svorcan iz socijalne službe Radosnog detinjstva.

"Što se tiče dece koje su ostala neupisana, njih 4730, oni će biti na listi čekanja. Kada upišemo svu decu koja su primljena i kada vidimo da li se neko ispisao, videćemo pravo stanje stvari, tražićemo od grada povećanje od 20 odsto. Zatim ćemo gledati da upisujemo decu i toko leta, a to će roditelji biti obavešteni telefonskim putem", rekla je Svorca.

Radosno detinjstvo upisuje ukupno 663 grupe, i tamo gde nema dece sa smetanjama u razvoju i gde su sobe uslovne, može da se traži povećanje. Svorca je napomenula da je na samom konkursu čak 1.506 roditelja apliciralo za privatne vrtiće, tako da od ukupno 4.730 dece, ako se izuzmu ovih 1.506, ostaje otprilike 3.200 dece na listi čekanja.

Inače, 1.086 dece upisano je isključivo po roditeljskim željama, a slobodnih mesta ostalo je najviše za poludnevni boravak, na jaslicama, u prigradskim naseljima, i u naselju Jaša Tomić u grupi na slovačkom jeziku.

Spiskove upisane i neupisane dece možete pogledati na SAJTU PU "Radosno detinjstvo".

  • nss

    14.06.2016 07:02
    nss
    grad ima para za razno razne trzne centre i gluposti pa bi mogao i neki vrtic da napravi ili bar da uvede reda pri upisu...roditelji sede kod kuce a deca se za sitne pare lepo hrane u vrticu...platite ljude dovoljno da mogu deci da plate stvarnu cenu i polovina ih nece biti
  • mile

    14.06.2016 06:44
    Iz godine u godinu nas lazu da ovoga vise nece biti.Pa dokle bre.
  • Bns

    14.06.2016 05:25
    Gradski očusi
    Sve su gradske vlasti iste. Za 25 godina sagradili su dva vrtica, a grad ima pola miliona ljudi i jedan je od retkih u drzavi sa pozitivnim prirodnim prirastajem. Ja sam za ovaj grad zlatna koka kad placam porez na imovinu, ali je moje dete trinaesto prase koje ne moze dobiti gradski vrtic.
    Jucer sam obilazila privatne vrtice. Neverovatno je u kakvim losim prostorima oni rade. I jos imaju dozvolu nadleznog ministarstva. Oseti se memla, radnice bez velikih gazdzi (vlasnica) nista ne smeju da kazu o vrticu, bebama na jelovniku stoje kupovne kasice i dzabe sto se vrtic reklamira kao bilingvalni. Ne zelimo svi da decu saljemo u inostranstvo, vec zelim da ovo okruzenje bude prijateljskije prema njima. Neverovatno!!!
    A cene su od 170 - 220€, a u jednom luksuznom vrticu cak i 300€!!! U nekim vrticima za tu cenu zaista imate uslugu cuvanja, nege i vaspitanja, ali mi je utisak da su takvi vrtici vise izuzetak, nego pravilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.