VIDEO, FOTO: Hiljadu građana na protestu "Podrži RTV", na bini i Kesić

Oko hiljadu građana okupilo se danas na trećem po redu protestu zbog smena na Radio-televiziji Vojvodine.

Protest je počeo u 19 časova ispred zgrade RTV-a u Ulici Maksima Gorkog, a okupljenima su se obratili autor televizijske emisije "24 minuta" Zoran Kesić, bloger Tibor Jona i član redakcije satiričnog portala Njuz.net Viktor Marković.

Pokret "Podrži RTV" najavio je da će pojačati proteste zbog smena, da nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen i da se na pokrajinskom javnom medijskom servisu "sve više i više sprovodi cenzura i manipulacija činjenicama". Takođe su istakli i zabrinutost za list Magyar Szo, Novosadsko pozorište i kustose Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, za koje su naveli da im je zabranjena sloboda govora.

Organizatori protesta su poručili da idu "po ostavke" i po "Naš RTV", a povorka građana je potom krenula ka upravnoj zgradi RTV-a u Ignjata Pavlasa 3 prošavši Jovinom i Dunavskom do Studija M. Na tom putu govorili su još Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra, Dobrica Veselinović iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", Marko Trifiković iz Novosadske biciklističke inicijative, Dušan Stanković iz Studentskog pokreta, aktivista Aleksandar Matković i novinarka RTV-a Vanja Đurić.

Na kraju protesta, nastupio je samoorganizovani hor i orkestar "Horkestar“, koji se od nastanka bavi društveno anagažovanim temama.




Inicijativa "Podrži RTV" je najavila radikalizaciju protesta ukoliko članovi Upravnog odbora RTV-a ne podnesu ostavke zbog smena 14 urednika.

  • veternik

    16.06.2016 00:22
    Rtv
    RTV vojvodinu ionako niko ne gleda,napravite anketu kod kablovski korisnika RTV im je negde oko 56.kanala,gleda se na selu
  • Miloš

    15.06.2016 00:30
    @ Saša
    13.06.2016 • 22:15
    "Okupila se dokona šačica DS-ovih poslušnika, jer nemaju šta drugo da rade. Mada, jasno je da ih je sve manje."

    Na slikama izgleda kao da ima gomila ljudi, ne pamtim poslednje toliko okupljanje. Znaš šta kažu za onog ko ima velike šake? Nisam bot, ali doš'o mi na zicer.

  • Eh

    14.06.2016 19:04
    "rade, nisu ostali bez posla"
    e da, nisu ostali bez posla!
    "pa dobro dobili su otkaz, makar su živi, sposobni..."
    e da, makar su živi!
    "jeste, nešto im se desilo, ali makar je bilo brzo, šta mi koji treba da živimo..."
    ...
    ovakvima oduzeti reč zauvek. šta ima veze, makar mogu lepo da ćute kod kuće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti