Festival vina "Interfest" od 16. do 19. juna

Trinaesti festival vina "Interfest" biće održan od 16. do 19. juna u Novom Sadu.

Na ovogodišnjem "Interfestu" nastupiće 80 vinarija iz 11 zemalja koje će na festivalskom prostoru na Trgu slobode predstaviti svoja vina.

"Pored tradicionalnih učesnika koje čine domaće vinarije i vinarije iz regiona kao i uvoznici vina iz vinskih zemalja poput Italije, Španije, Portugala, ove godine će posetioci festivala prvi put, imati priliku da probaju vina iz Grčke, sa ostrva Samos. Radno vreme Festivala vina je od 19 časova do ponoći, ulaz je slobodan, a način plaćanja degustacije su vaučeri", rekla je Nataša Budisavljević-Radišić, direktorka festivala.

"Za Grad je ovaj događaj važan jer se bavi vinom kao turističkim proizvodom, a turizam smo prepoznali kao veliki potencijal za razvoj Novog Sada. S druge strane, ovaj događaj je za naš grad bitan jer je veoma posećen, na njega dolaze brojni ljubitelji vina iz regiona i drugih zemalja", rekao je Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije Novog Sada Radovan Jokić naveo je da je promocija turističke ponude Novog Sada znatno obogaćena zahvaljujući upravo Festivalu vina "Interfest" koji svake godine dovodi veliki broj domaćih i stranih gostiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti