Ponovo obustavljeni radovi na Žeželjevom mostu

Radovi na jedinom rečnom stubu novog Žeželjevog mosta ponovo su obustavljeni, ovog puta zbog visokog vodostaja Dunava.
Kako su poručili iz "Infrastrukture Železnica Srbije" radovi su obustavljeni 29. maja, a nastaviće se čim vodostaj opadne. Kada će se to destiti, još uvek je neizvesno, jer Republički hidrometeorološki zavod prognozira rast vodostaja Dunava i za naredne dane. 
 
Prema ranijim najavama, novi most, inače izuzetno važna tačka na budućoj brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, trebalo bi da bude završen do novembra ove godine. Međutim, taj rok za izgradnju je narušen i pored toga što je špansko-italijanski konzorcijum AZVI, kojem je poveren ceo posao, angažovao i nove podizvođače radova.
 
Kada je o ostalim radovima reč, u "Infrastrukturi Železnica Srbije" preciziraju da se na manjem luku na petrovaradinskoj obali montira drugi rad vešaljki i da će to biti gotovo do kraja juna.
 
Podsetimo da su po ugovoru sa konzorcijumom AZVI, potpisanom početkom 2011. godine, radovi na novom mostu trebalo da budu gotovi 2013. godine, međutim to se nije dogodilo ni tri godine kasnije.
  • Mladen

    16.06.2016 12:34
    Čovek koji je spasao tvrđavu
    U jednom komentaru izneta je netačna tvrdnja da je Apis naredio rušenje Petrovaradinske tvrđave. On to nije mogao da uradi, jer je streljan 1917. godine. Naredba da se ruše razni fortifikacijski objekti u državi (jer su napretkom vojne tehnike izgubili raniji značaj) stigla je nakon Prvog svetskog rata, a čovek koji je odlučio da te sudbine poštedi Petrovaradinsku tvrđavu bio je pukovnik Dragoš Đelošević.
  • brasa

    16.06.2016 11:31
    neki dan sam isao vozom za bg, centralni stub poplavljen a na obali ima radnika i rade stosta, dakle nelupajte kojesta ak neznate, a inace ovi novi vozovi su extra, cisti,klimatizovani,prijatni za put a sve 400 kinti , samo da ih stoka zaobidje i urnise, uz ovakve vozove nikad vise busom definitivno
  • Nervirach

    16.06.2016 09:18
    Vidi sta je botova i aktivista. Ovde treba podizati iz mrtvih da bi ponovili to sto su uradili, na primer Zezelja, Krstica da bi rezultati sa genetike bili na vreme, onog sto je odbio Apisovo narejenje da se srusi tvrdjavu, Tita da potamani lopovsku gamad... A manite se hvalospeva na zidanju se najvise klepa i zato je Novi Sad razrusen. A verovatno na mostovima najvise jer svaka vlast hice po neki most.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti