Počeli preleti, odbornica Danijela Kostić napustila "Dosta je bilo"

Odbornica Pokreta "Dosta je bilo" Danijela Kostić (43) danas je, pola sata pre održavanje prve sednice gradskog parlamenta (ne računajući konstitutivnu sednicu), saopštila da napušta odborničku grupu Saše Radulovića.

Ona je navela da će u daljem odborničkom delovanju podržavati Jedinstvenu Srbiju koju u Novom Sadu predvode Srđan Kružević i Rade Basta.

"Razlog za ovu moju odluku nalazi se isključivo u tome što smatram da ispred ovog Pokreta ne mogu da predstavljam volju i interese Novosađana, zbog kojih sam zapravo tu. Umesto da se borimo za svakog građanina pojedinačno, što je bilo predizborno obećanje, Pokret prerasta u političku "elitu" koja se bori za političke poene i prevlast na meni neprimeren način. Odbornički status za mene nosi veliku odgovornost iza kojeg sam stala sa svim svojim profesionalnim i ličnim iskustvom, te od danas nastupam kao samostalna odbornica. Podržaću Odborničku grupu Jedinstvena Srbija jer verujem da kroz njihov program mogu transparentnije i autonomnije da se zalažem za svoje sugrađane, posebno u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite. Stranka Dragana Markovića Palme je na primeru pokazala da je interes prosečnog građanina ispred "visoke politike" i razmirica pozicije i opozicije", opravdava svoju odluku Kostićeva.

Radulovićevi sada padaju na 8 odborničkih mesta, dok se Palmina grupa uvećava na 4 odbornika. Naime, njima su po koalicionom dogovoru sa socijalistima pripala tri od ukupno 7 odborničkih mesta.

Nezvanično, najmanje će još jedan odbornik napustiti pokret "Dosta je bilo". U novosadskoj javnosti se odmah po saopštavanju rezultata lokalnih izbora spekulisalo da je već unapred nekoliko Radulovićevih odbornika "kupljeno", da su mnogo ranije u taj pokret podmetnuta "kukavičja jaja" (ljudi koji su infiltrirani i koji su se na vernost obećali nekom drugom), pa je današnje saopštenje samo potvrdilo te informacije.

Inače, odbornici JS bi u skorije vreme trebalo da sa tri odbornika SPO (toliko im je pripalo mandata sa liste SNS) formiraju zasebnu odborničku grupu, za koju se procenjuje da će se postepeno uvećavati i postati značajan faktor u naredne četiri godine u učešću u novosadskoj vlasti.

Na današnjoj sednici gradskog parlamenta bira se novi predsednik skupštine, njegovi zamenici i sekretar.

Komentari 167

  • Sremac

    23.06.2016 11:57
    Da li te je sramota?
    Sutra ćeš sedeti u Skupštini odvojeno od DJB. Kako te gledaju poznanici? I kolika je cena tako niskog morala? Treba da budeš primer svojoj deci. Nisko da niže ne može biti! Bedno!
  • Iznevereni glasač

    21.06.2016 17:02
    definitivno
    Niko se iz DJB neće obratiti glasačima povodom ovom incidenta,definitivno.
    Naši glasovi služili su da se gospoda poziconiraju i jedan po jedan "prelete" ili "utale"i dobro unovče naše glasove. Zato ne osudju Danijelin postupak-oni su sledeći "preletači"
    Zauzeli su stav da "ništa ne može da se uradi" "očistili smo naše redove" i slične bajke
    Neće se boriti za ideje zbog kojih smo za njih glasali.
    Borili su se glasove DSS i Dveri,sada štite Palmin interes (ne smeju ni da ga spomenu),interes DS i njihovih kadrova u RTV, ali za naš ukradeni glas NEĆE!
    Izborili su se za sebe.
    Vi niste DJB vi ste SVB (Sram Vas bilo).
  • Tendencija da budem

    20.06.2016 23:20
    izneveren glasač
    Zašto se DJB zvanično ne oglasi povodom ovog slučaja? Radulovićeva polu rečenica da se na ovaj način pokret čisti nije dovoljna, izgubićete poverenje nas koji dugo nismo želeli da saučestvujemo u političkom blatu Srbije. U ovom pokretu smo prepoznali mrvu dobrih namera, ideja, javila se nada da možda ima šanse da nam deca ostanu ovde i žive dostojno, da prestane pišanje loših đaka po pristojnim ljudima. Jasno je da mlad pokret/stranka ne može stati iza morala i časti svakog svog odbornika, ali NE VIDIMO DA SE BORITE protiv sistema koji omogućava ovakvu vrstu pronevere izborne volje. Ako sam se ja borila protiv svog unutrašnjeg glasa "svi su isti, nema nade...", i vi imate obavezu da se sada borite za moj glas koji ste na izborima dobili. Pa kako mislite da menjate sistem, da se rvete sa ozbiljnim igračima i problemima, ako već sada ćutite? Ne želim ovu ženu da razapinjem, možda je ucenjena, možda je zaista iznutra stekla neka drugačija saznanja o pokretu, a možda je samo ljudski poklekla pred "nepristojnom ponudom".
    Sistem je ono što mora da se menja, i ako ne vidim vaš napor u tom pravcu, moj glas više nećete dobiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti