Mirović: SNS će voditi osam od 12 sekretarijata

Nova Pokrajinska vlada imaće jedan sekretarijat više u odnosu na prethodnu, potvrdio je danas mandatar Igor Mirović.

On je potvrdio jučerašnje pisanje 021 da će, od ukupno 12 resora, na čelu osam biti naprednjaci, dok će preostala četiri voditi SPS, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Mirović je rekao da će novi sekretarijat biti Sekretarijat za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova i da će ga voditi kandidat koga predloži Pokret socijalista. Na čelu Sekretarijata za privredu i turizam biće kandidat SPS-a, Sekretara za obrazovanje preložiće SVM, a Sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo vodiće kandidat SDPS-a.

Kada je reč o kadrovskim rešenjima, Mirović je naveo da će sekretarijat za zdravstvo voditi doktor Zoran Gojković, da će na čelu Sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno - istraživačke delatnosti biti Zoran Milošević, koji je do sada bio na dužnosti zamenika predsednika Saveta univerziteta u Novom Sadu, dok će bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez biti pokrajinski Sekretar za sport i omladinu, dodajući da će preostala personalna rešenja saopštiti u ponedeljak na sednici Skupštine. Na istoj sednici Mirović će zvanično biti imenovan za novog pokrajinskog premijera.

Prema njegovim rečima, za mesta na čelu resora u Pokrajinskoj vladi biće predloženi ljudi koji baš u tim oblastima imaju rezultate, jer, kako je rekao, nije cilj da se "ta mesta popunjavaju metodom izbora onih koji ne znaju ništa konkretno da rade, već je cilj da se ta mesta popune ljudima koji imaju rezultate, koji poznaju oblast iz kojih dolaze i koji su kvalifikovani za taj posao i koji su sposobni da se program Pokrajinske vlade sprovede do kraja".

Podsetimo, pokrajinsku vlast činiće SNS sa svojim koalicionim partnerima, SPS sa koalicionim partnerima i SVM. Ostale stranke su se izjasnile da žele da budu opozicija.

  • Razmišljam

    21.06.2016 00:01
    STELA
    Ha ha ha dobar fazon da država POVEĆA PLATE SVOJIM ČINOVNICIMA kao bi oni mogli više da troše i čine uslugu privatnicima i paorima kupujući njihove proizvode...
    A da bi činovnici dobili plate UDRI POREZIMA PRIVATAN SEKTOR I PAORE.I tako paori i privatnici sve više rade da bi mogli da plate poreze kako bi činovnici trošili ha ha ha
  • PRIVATNIK

    20.06.2016 18:54
    Mima
    Za mene je impresivno.0,4% po godini staža!
    Na platu od 50.000,00 dodajete 2.000,00 na svakih deset godina staža, na staž od 30 godina dodatnih 6.000,00 na platu. Plus srazmerno uvećanje poreza i doprinosa za buduće (toliko veće) penzije.
    Na neto platu od 100.000 za staž od 30 godina dodatnih 12.000,00 neto na ruke plus još 5.000,00 za poreze i doprinose (biće veća penzija).BRUTO PLATA tričavih 180.000,00 din
    Impresivno.
  • Paor i privatnici

    20.06.2016 15:19
    Stela
    Draga Stela,ako hoćeš da budeš srednji sloj započni praivatan posao kao preduzetnik ili paor, ne pričaj nam bajke.
    Naši porezi su 68 % na naše plate i zaradu, a plus akcize,PDV,razne takse.
    Što su vaše BRUTO plate veće,veći su i naši porezi,ukapirali smo.
    A prase MOŽEMO da prodamo zaposlenima u privatnom sektoru, penzionerima i nezaposlenima.I oni mi prave promet.
    Pa nisi valjda mislila da je naš interes da parazitirajući na našem radu SAMO DRŽAVNI UPOSLENICI KUPUJU,a mi ostali za promet i pazar nemamo para.
    Krajnje je vreme da promete u prodavnicama počnu da prave privatnici i oni koji kod privatnika rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti