Alojz Ganić ostaje na uslovnoj slobodi

Alojz Ganić, vlasnik diskoteke "Kontrast", ostaće na uslovnoj slobodi odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu.

Ovaj sud je 19. juna doneo rešenje kojim je odbijena žalba Višeg javnog tužilaštva izjavljena protiv rešenja Višeg suda u Novom Sadu kojim je Ganić uslovno otpušten sa izdržavanja kazne zatvora, pod uslovom da do kraja isteka kazne 4. juna 2017. ne učini novo krivično delo.

Prema obrazloženju Apelacionog suda, prilikom odlučivanja su se rukovodili time da li je postignuta svrha kažnjavanja, te da se, ukoliko je izdržao dve trećine kazne zatvora, što ovde jeste slučaj, osuđeni uslovno otpusti sa izdržavanja kazne, ako se u toku izdržavanja kazne tako popravio da se može očekivati da će se na slobodi dobro vladati.

U obrazloženju drugostepene odluke, veće Krivičnog odeljenja Apelacionog suda u Novom Sadu je utvrdilo da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti od značaja za odluku, i utvrdio da se okrivljeni tokom dosadašnjeg izdržavanja kazne zatvora tako popravio da postoji nizak stepen rizika od ponavljanja dela, kao i da je proces resocijalizacije dovršen.

Podsetimo, Alojz Ganić prvostepeno je bio osuđen juna 2014. na pet godina zatvora, dok su zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković dobili devet, odnosno sedam godina zatvora, a električar Miroslav Papuga takođe devet godina zatvora.

Zatim je juna 2015. Ganiću preinačena kazna samo u delu odluke o krivičnim sankcijama i to zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, pa je umesto kaznu zatvora u trajanju od pet godina koliko je izrekao prvostepeni sud, dobio kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, da bi kasnije kazna bila preinačena u uslovnu.

  • Izvinite

    21.06.2016 09:37
    ali
    Neko ovde spominje primer podstanara, izvinite ali moji podstanari ne mogu ni da okreče stan bez moje dozvole, a kamoli da prčkaju po intalacijama, uvak moraju mene da prvo da pozovu na lice mesta.
    Toliko o odgovornosti.
  • futog

    21.06.2016 08:06
    xx
    Katastrofa!Covek nije kriv !Pa ako neko izda stan jel treba da svakog dana proverava sta radi stanar?
  • taj sam

    20.06.2016 20:42
    -
    Covek izda lokal tamo nekom i odjednom on kriv sta ovi prave, rade, njakaju sa strujom itd u lokalu?! Ni kriv ni duzan naje*ao. Prvo je trebalo oplesti one koji su dozvolili da tako lokal radi kad vec nema uslove pa jos jednom preiapitati da nije podmetnuto jer je lakse bilo skrenuti sa teme i okriviti nekog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti