Čelnici grada više ni ne pominju radnu grupu za rešavanje problema u Apoteci "Novi Sad"

Zaposleni u Apoteci "Novi Sad" ponovo su protestovali zbog lošeg finansijskog stanja ove državne ustanove, ali i zbog neispunjavanja obećanja koja su im data nakon prve protestne šetnje.
Oni su održali protestnu šetnju od apoteke na Bulevaru Mihajla Pupina do Gradske kuće. Kao i na prethodnom protestu, predstavnici zaposlenih u Apoteci su pozvani u Gradsku kuću, a ovog puta ih je primio član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat i v.d. načelnica Gradske uprave za zdravstvo Mila Uverić. Međutim, prema rečima predsednice sindikata Apoteke "Novi Sad" Jovane Lopatić na današnjem sastanku nije došlo ni do kakvog dogovora.
 
"Uporno nam tvrde da odgovornost tražimo na pogrešnoj adresi, te da mi nismo nikada zvanično tražili smenu našeg rukovodstva. Dodali su da ukoliko je budemo tražili, oni opet neće znati da li će moći nešto da urade povodom toga. Traže od nas da čekamo i da budemo strpljivi, da čekamo u praznim apotekama, bez plata i sa gladnom decom. I dalje tvrde da smo mi krivi i da smo mi pokrali te pare", poručuje Lopatić.
 
Ona dodaje da čelnici tvrde da je za milionski dug krivo i rukovodstvo, ali da zaboravljaju da su to rukovodstvo oni doveli.
 
 
Iako je na prethodnom sastanku između čelnika grada i predstavnika Apoteke najavljeno formiranje radne grupe koja bi pronašla rešenje za loše stanje u toj ustanovi, o toj temi ovog puta nije bilo ni pomena. Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu Vojvodine Dunja Civrić istakla je da radnici moraju da insistiraju upravo na osnivanju radne grupe.
 
"Tražimo da se grupa oformi u najkraćem mogućem roku i taj zahtev ćemo uputiti gradonačelniku lično. Tražimo radnu grupu koja će njemu biti odgovorna, a rukovodstvo i upravni odbor će sarađivati sa zaposlenima i Gradom na rešavanju problema Apoteke. I naravno da je adresa razuđena i da se prebacuje sve na druge ustanove, baš zato da niko ne bi bio odgovoran, ali svakako tražimo da svako preuzme svoj deo odgovornosti", iznela je Cvirić zahteve zaposlenih u zdravstvu.
 
Podsetimo, Apoteka "Novi Sad" ima dug od 233 miliona dinara, zbog kojeg joj preti blokada računa. Takođe, zbog nemogućnosti da se naruče svi potrebni lekovi, usled dugovanja dobavljačima, u Apoteci već neko vreme vlada i nestašica lekova, što dovodi do toga da se građani uglavnom obraćaju privatnim apotekama. Više o problemima ove ustanove možete pročitati OVDE.
 
  • Sloboda

    30.06.2016 14:46
    Kakav polusvet u gradskoj upravi, a Mila već deset godina ne zna šta se dešava. Žao mi je što se protestu nije odazvalo više građana.
  • xx

    30.06.2016 09:37
    čeka se nov direktor apoteke
    kad doje politički postavljen nov direktor, on će je uruđiti,prodati i ugraditi se a izgleda ide LJIGAŠIMA
  • sima

    29.06.2016 23:47
    nesto ne stima
    Cuj,oni ne znaju sta se desavalo?Pa jel svi politicari, pre stupanja na duznost idu kod Voje na obuku da budu dobro neobavesteni ( pardon, da kupe diplomu iz tecaja ).Lepo kazite, gde su novci , pa da se razilazi posten svet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti