FOTO: Nema novca za popravku kolovoza unutar Kliničkog centra

Klinički centar Vojvodine delimične popravke kolovoza unutar bolničkog kruga obavlja periodično, ali za generalnu popravku saobraćajnica nema para, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Koliko je stanje kolovoza i staza unutar KCV loše svedoči Novosađanka Marija Štiglić, koja za 021 kaže da je njenoj već bolesnoj majci dodatno pozlilo kada su je vozili truckavim putem po bolničkom krugu.

"Moja mama koja ima 90 godina je vožena na operaciju. Hitna pomoć ju je vozila, a taj put sa strane Sajma je baš loš i dodatno joj je pozlilo od truckanja. To je onaj deo puta ka podrumu kad vas voze unutra. Nije mi jasno kako se ostali pacijenti voze kolicima ili onim pokretnim nosilima i krevetima? Mogu samo da zamislim koliko je tek njima loše, ne bi me čudilo da neko padne i da se dodatno povredi", kaže ona.

Pored ispucalog asfalta i mnoštva rupa na putevima i stazama, problem građanima predstavljaju i previsoki ivičnjaci, kao i činjenica da ponegde uopšte nema trotoara pored kolovoza, jer su staze male i dovoljne samo za kolski prolaz vozila hitne pomoći.

Iako su jezgro KCV-a, zgrade i saobraćajnice, projektovani veoma davno, i za to vreme su bili odgovarajući, usled optrećenja infrastrukture i vremena neminovno je da se javljaju oštećenja.

Kako su za 021 potvrdili iz uprave, "kako bi smanjili frekvenciju vozila na putevima unutar KCV, a time i potencijalna oštećenja ali i opasnosti po bezbednost pešaka, pacijenata i zaposlenih, u toku je kontrola ulaska motornih vozila, što je upravo usled oštećenja infrastrukture bila nužnost uvesti".

I dalje u izuzetnim slučajevima u krug KCV-a motornim vozilom mogu ući pacijenti za dijalizu, pacijenti koji koriste ortopedska pomagala, ali bez mogućnosti parkiranja, kao i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, kojima se savetuje ulazak sa Futoškog puta, zbog blizine i preglednosti.

"Za generalnu popravku saobraćajnica nedostaju nam sredstva. Svesni kompleksnosti problema rešavanja putne infrastrukture nastojimo da u okviru svojih mogućnosti iznađemo najbolje moguće rešenje. Kako bi se saobraćajnica popravila u celosti bila bi potrebna i zamena cele infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, ulične rasvete...", navode u Kliničkom centru Vojvodine.

  • Radnik KCV

    01.07.2016 13:48
    Eh, da je to problem. Problem je manjak zdravstvenih radnika. Problem je sto ce dati u zakup kuhinju i veseraj i tako placati duplo. Problem je sto nemaju tehnicko osoblje. Problem je sto IV SS ima 25-30000 platu...To je problem. Sto nemaju d avam daju nesto protiv bolova...
  • pera

    01.07.2016 09:31
    sto je tu gadnije, lakse se pacijenti odluce da odu privatno
  • Narod ko stoka

    30.06.2016 22:59
    Glasali ste pa sada sisajte palac! Ako vam se ne sviđa vi dragi moji građani lepo izađite na ulice. A pošto dobar deo vas nema muda ili vas mrzi onda začepite više sa gunđanjem i budite od neke koristi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti