Još 200 slobodnih mesta za novosadske srednjoškolce

Upis svršenih osnovaca u srednje škole završen je juče, ali je ostalo još 200 nepopunjenih mesta, pa su neraspoređeni đaci juče popunjavali nove liste želja, a upis učenika u drugom krugu biće obavljen 8 . jula.

Od ukupno 15. srednjih škola u Novom Sadu u čak osam ima još slobodnih mesta.

Tako je u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" ostalo mesta na prirodno-matematičkom smeru, po jedno za nastavu na srpsko-francuskom, odnosno srpko-ruskom, kao i jedno mesto za učenika sa posebnim sposobnostima za fiziku. U Gimnaziji "Svetozar Marković" preostalo je 15 slobodnih mesta za učenike koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku.

Najviše nepopunjenih mesta je u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Futogu, u kojoj, na šest smerova, ima još 76 slobodnih mesta za trogodišnje i četvorogodišnje školovanje.

Elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin" može da primi još 15 učenika na četvorogodišnje školovanje za administratora računarskih mreža koji će nastavu slušati na mađarskom jeziku. Tehnička škola "Pavle Savić" ima 51 nepopunjeno mesto, najviše na trogodišnjem smeru izrađivač hemijskih proizvoda, na četvorogodišnjim smerovima tehnološki tehničar i tehničar za biotehnologiju.

U Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn" nepopunjeno je ukupno deset mesta i to u oglednom odeljenju za buduće tehničare za održavanje objekata i za tapetare dekoratere.

Saobraćajna škola "Pinki" može da primi još deset svršenih osnovaca koji žele da se školuju za tehničara vuče, dok u Školi za dizajn "Bogdan Šuput" mesta ima u odeljenju za tehničare dizajna grafike i to na mađarkom jeziku.

  • SLOBODNO MESTO

    08.07.2016 11:55
    BODOVI
    Sudeći po bodovima upisanih, "vukovci" popunili sva mesta u Jovinoj, Svetinoj i Isidorinoj gimnaziji, kao i smerove u Medicinskoj školi fizioterapeut i farmaceutski tehničar.
    Blago nama, imamo preko 500 vunderkinda!
    ILi su to deca sa "naduvanim" prosekom?
    Odlučite sami.
    Ko nije "vukovac" nema šanse da upiše ove smerove, pa makar uradio prijemni test preko 90%!
    Napominjem da se osvojena mesta na republičkim takmičenjima NE BODUJU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti