Odložen protest zaposlenih u Apoteci "Novi Sad"

Protest zaposlenih u Apoteci "Novi Sad", koji je trebalo da se održi sutra, odložen je nakon poziva gradonačelnika Miloša Vučevića na sastanak sa predstavnicom radnika i novoizabranom direktorkom Nadom Ilić.
Nakon mesec dana od prvog protesta novosadski apotekari tvrde da, iako je obećano, nije učinjen nijedan korak napred kako bi se njihov problem rešio. Prema rečima predsednice sindikalne organizacije Jelene Lopatić problemi se uvećavaju, jer pored lošeg finansijskog stanja ustanove, radnici ne dobijaju nikakve informacije, osim obećanja, o tome da će njihovi problemi biti rešeni. 
 
"Imali smo nekoliko nezvaničnih sastanaka sa gradskim čelnicima, ali to i jeste problem, jer ne dobijamo ništa zvanično. Ovako se ništa ne dešava. Nismo dobili ni informaciju da će radna grupa biti osnovana nakon formiranja gradske vlasti. O tome smo razgovarali za vreme prvog protesta, kada je rečeno da će ona biti formirana što pre, ne navodeći da li se za to moraju ispuniti neki uslovi ili ne. Kasnije se radna grupa uopšte nije ni spominjala", kaže Lopatić i dodaje da radnici očekuju bilo kakvu zvaničnu reakciju Grada.
 
Lopatić dodaje da od novoizabrane direktorke radnici u Apoteci očekuju da će se založiti za njih, te da će doprineti pronalaženju rešenja za probleme ove ustanove.
 
"Smatramo da neko ko se prihvati uloge direktora u ovom trenutku ima i određeni plan kuda bi trebalo da se krećemo. Sa njom smo razgovarali, vidimo da ima volju da se nešto reši, ali videćemo kako će se stvari odvijati. U svakom slučaju očekujemo dobru saradnju, jer smo od nje imali podršku i na protestima, tako da shvata šta se dešava. Nadamo se da ta podrška neće izostati sada kada je na mestu direktora", ističe Lopatića za 021.rs.
 
Radnici Apoteke "Novi Sad" protestovali su već dva puta, oba puta su primljeni u Gradsku kuću, ali nakon tih sastanaka nije bilo značajnih pomaka. Iako su na prošlom protestu zatražili odgovornost od čelnika grada, koji su postavljali rukovodstvo, njima je tada rečeno da odgovorne traže na pogrešnoj adresi, te da su sami radnici krivi za loše stanje u Apoteci. 
 
Podsetimo, Apoteka "Novi Sad" ima dug od 233 miliona dinara, zbog kojeg joj preti blokada računa. Takođe, zbog nemogućnosti da se naruče svi potrebni lekovi, usled dugovanja dobavljačima, u Apoteci već neko vreme vlada i nestašica lekova, što dovodi do toga da se građani uglavnom obraćaju privatnim apotekama. Više o problemima ove ustanove možete pročitati OVDE.
  • andy01

    12.07.2016 18:52
    Strucnost na nivou
    Sve sam ''doktor'' do ''doktora'' ovi sto komentarisu Upuceni ljudi u problem, vidi se
    Posto svi navijate da i ovo drustveno preduzece ode u stecaj ili da ga kupi neki posteni privatnik za tepsiju ribe nadam se da ce tako i da bude A kad taj preduzetnik resi da malo podigne cene (posto nece biti drzavnog sektora) vi cete rado otvoriti svoje pune novcanike :) Neki ce ipak da kopaju po internetu koliko se koji lek placa posto i danas privatne apoteke naplacuju na svoju ruku (proverena stvar) Srecno!
  • sergio

    12.07.2016 18:37
    resenje
    Nije duzna samo Apoteka Novi Sad, vec i vecina drzavnih apotekarskih ustanova, sto ukazuje da nesto u drzavnom apotekarstvu ne funkcionise,a ni privatnim apotekama ne cvetaju ruze.Problem ima koren u proslosti, ali se mora podvuci crta i napraviti ozbiljan plan, za dobrobit svih, a posebno pacijenata.Jer krivaca je jako puno....A to nisu zaposleni u apoteci
  • Никола

    12.07.2016 14:12
    Са Апотеком је завршено. Следи куповина од стране апотеке ЗЕГИН

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti