Bračni par Tomić i zvanično odlazi iz Visoke poslovne škole

Predmeti koje su do sada predavali bivša direktorka Visoke poslovne škole Dragica Tomić i njen suprug Radovan Tomić, dodeljeni su drugim predavačima.

Sve predmete Dragice Tomić predavaće magistar Leonard Salai, a predmete Radovana Tomića - magistarka Drinka Peković.

U toku je otkazni postupak protiv bračnog para Tomić. Oni su dobili upozorenje pred otkaz, i u toku je pravna procedura njihovog otpuštanja iz Visoke poslovne škole.

Podsetimo da je ovu školu pratio niz dešavanja jer je smenjena direktorka Visoke poslovne škole Dragica Tomić odbila da preda dužnost, nakon što je smenjena na sednici Vlade Vojvodine, jednoglasnom odlukom.

Bračni par Radovan i Dragica Tomić 16 godina su vladali Visokom poslovnom školom i smenjivali se na najvišim funkcijama. Protiv njih je podneto više od 40 prekršajnih prijava. APV je Tužilaštvu podneo i krivičnu prijavu oktobra 2015. godine, ali ona još nije procesuirana.

  • nepoznat

    19.07.2016 14:00
    da li je moguce
    Konacno resen najocigledniji slucaj mafije u novom SAD :)

    A kako su to oni "vladali" skolom :) jesu li neki carevi ili bogovi ili su mozda nekome ipak odgovarali na visem nivou a taj neko im je dozvolio da "vladaju"....
  • Zdenko

    19.07.2016 13:24
    Insajder
    Tomići nemaju za šta da se bore na sudu, jer nije podignuta ni jedna optužnica, ni neće ih biti. Priave koje imaju su zajedničke sa delom sadašnjeg rukovodstva. I predmeti su im uzeti samo formalno, jer oni nikad nisu ništa predavali, samo su putovali, išli u skupe restorane i tračarili po školi.
  • Bivsti student

    19.07.2016 10:52
    Sramota
    Kao bivši student ove ustave mogu samo da kažem da me je sramota ovo dvoje ljudi. Sramota me je koliko su srozali školu i dokle su je doveli. Nikada ta škola nije uživala neki Bog zna koliko veliki ugled ali je ipak bila ustanova koja je imala određeni respekt. No, informacije koje sam dobio poslednjih par godina u dešavanjima u školi su novoa Bože sačuvaj. Ne govorim ovde o kvalitetu nastave, već govorim o stvarima koji su direktno vezani za vođenje škole. Smanjivanje plata i kašnjenje plata kao i neizvesnost da li će istih biti, rasipanje novca, nipodištavanje određenih profesora...bilo je tu svačega zaista...
    I drago mi je da su smenjeni. Možda će neko konačno obratiti više pažnji i podići ovu ustanovu na veći nivo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti