FOTO: Sportovi i "Igre bez granica" na dečijim rođendanima u ''Dvorištancetu'' na Klisi

Novootvorena rođendaonica ''Dvorištance Sport&Play'' u Primorskoj ulici na Klisi nudi bogat sadržaj, uz niz sportskih rekvizita, ali i pravilnu tehniku izvođenja i poseban kutak za roditelje.

Sa gotovo dve stotine kvadratnih metara otvorenog prostora i raznim sportskim rekvizitima, obećava timski duh i odličan provod svim ljubiteljima sporta, i mlađim i starijim. 

Da ovo ne bi bila samo još jedna u nizu sličnih rođendaonica, pobrinule su se Dušica i Dijana Mesarović koje su svoje znanje, iskustvo i struku pretočile u formu rođendaonice.

Dijana Mesarović, osnivač i trener dečijeg košarkaškog kluba Bee Ball, inače nekadašnja košarkašica, zbog povrede kolena morala je da napusti profesionalnu karijeru i sada će, pored Master diplome DIF-a i obuke animatora, biti zadužena za rad sa decom u ovoj rođendaonici.

"Godinama unazad bavim se sportom. Nažalost, povreda kolena dovela je do prekida moje karijere. Sve to zajedno nateralo me je da razmislim o svim dobrim, ali i o stvarima kojima sam učena na pogrešan način. Moj rad sa decom u školi košarke Bee Ball svodi se najpre na pravilan rad, tehniku, motoriku i podizanje samopouzdanja kod dece, a tek onda na dobre sportske rezultate, jer džaba rezultat ako je postignut na pogrešan način. Što se tiče mog angažovanja u "Dvorištancetu", svaki rođendan prilagodim slavljeniku/ci, tako da poligoni i igre nikada ne budu isti. Dosadašnje reakcije su više nego pozitivne, što me čini izuzetno ponosnom i motivisanom za dalji rad'", priča Dijana za 021.

    

Dušica Mesarović, takođe zaljubljenica u sport, sa završenim Master studijama na Ekonomskom fakultetu na smeru Marketing i iskustvom u administraciji i medijima, zadužena je za marketing i menadžment "Dvorištanceta".

"S obzirom na to da sam majka jednog dečaka, a na Klisu, tačnije Slanu baru doselila sam se pre pet godina, uvidela sam nedostatak ovakve vrste prostora za decu, kako na nivou Klise i Slane bare, tako i na nivou Novog Sada. Naš plan i program razlikuje se od samog pristupa detetu jer želimo da slavljenik/ca sam/a odabere sport ili igru prema svojim preferencijama i da im omogućimo pravilnu prezentaciju tehnike sporta koju sprovodi Dijana. Takođe, koristimo sportske rekvizite koji nisu uobičajeni za rođendaonice kao što su, na primer, gol za razvijanje preciznosti ili mreža za odbojku, koš i golovi za mali fudbal. S druge strane, prema popisu iz 2010. godine, stanovništvo ovih opština je otprilike 16.000 građana koji od sada uživaju prednost da ovakvu jednu rođendaonicu imaju u svom komšiluku, a da pritom "ne prelaze most". Vidna olakšica za roditelje sa Klise ogleda se u blizini prostora", kaže za 021 Dušica.

    


Kako bi ponuda bila kompletna, u ovoj rođendaonici postoji zatvoreni prostor od šezdeset kvadrata, koji će sadržati deo za decu i deo za roditelje, sa strunjačama, igračkama, loptama, sportskim rekvizitima i bebi-bazenom sa lopticama. Party program nudi odlično ozvučenje i osvetljenje sa disko kuglom i black light-om iznad crne table na koju deca mogu da se potpišu ili da crtaju fluorescentnim kredama.

"Ideja o sportu prenosi se i na unutrašnji prostor, gde će se uz stručnost i domišljatost vrlo lako postaviti zanimljivi poligoni ili održati "Igre bez granica". Deca će se kod nas igrati, a istovremeno razvijati i timski i takmičarski duh, dok su roditelji dobrodošli da im se priključe, ukoliko to žele", dodaje Dušica.

Da bi upotpunile, kako kažu, "domaćinsku atmosferu", ove dve dame nude mogućnost korišćenja usluga roštilj majstora, kao i dj-a. Za roditelje su opremile poseban kutak-letnjikovac, sa wi-fi konekcijom i televizorom, kako bi mogli da prate prenos utakmica, uz obezbeđen parking i udobnu garnituru od paleta. Rođendani se mogu slaviti u trajanju od 2, 3 ili više sati.

Više informacija, roditelji mogu dobiti na  064/278-05-18, na sajtu, kao i na fb stranici.

  • prosecno

    02.08.2016 12:13
    ...
    Kao roditelj decaka od 4 godine bio sam u 90% novosadskih igraonica....ovo je prosecna igraonica nista posebno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti