Producenti "Koštane" podnose prijavu protiv Boža Vreća

Producenti pozorišne predstave "Koštana" podneće prijavu protiv pevača i glumca Boža Vreća, koji je trebalo da tumači glavnu ulogu, zbog odustajanja od predstave.
Kako se navodi u saopštenju producenata, SKC Novi Sad, Srpskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, Vrećo je samovoljno i neprofesionalno napustio projekat, čime je prekršio po više članova prihvaćeni i potpisani ugovor.
 
"Svojim delovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionalaca u predstavi 'Koštana' i doveo u pitanje realizaciju projekta. Produkcija će pred nadležnim organima podneti prijave zbog nanete štete celokupnoj produkciji i tražiti zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca", navodi se u saopštenju.
 
Iako su premijere u Tivtu, 5. avgusta i Novom Sadu, 23. septembra, dovedene u pitanje, producenti ističu da će se obezbediti potrebni uslovi za realizaciju premijere.
 
Vrećo je u subotu objavio na svom Fejsbuk profilu da se povlači iz "Koštane" zbog zdravstvenih problema, odnosno epilepsije.
 
 
 
Predstavu "Koštana" režirao je Kokan Mladenović, a u njoj učestvuju i Emir Hadžihafizbegović, Radoje Čupić, Nebojša Dugalić, Gordana Đurđević Dimić, Aleksandra Pleskonjić, Emina Elor i drugi.
 
Podsećamo da je novi upravnik SNP-a Zoran Đerić u jednom intervjuu naveo da "Koštanu", sa Vrećom u glavnom ulozi, verovatno ne bi ni uvrstio u repertoar, zbog problema koji prate predstavu godinu dana. Naime, predstava je prošle godine odložena u Pozorištu na Terazijama, a Kokan Mladenović je tada naveo da je u pitanju diskriminatorska, politička i iznuđena odluka.
  • Terješkova

    01.08.2016 18:15
    Da je Božo spreman na kojekakve mahinacije verovatno se ne bi prezivao Vrećo već....
  • Brus Li

    01.08.2016 17:27
    Mnogo para je oprano preko ovog projekta na kraju mandata DS u Pokrajini...

  • Insajder

    01.08.2016 17:22
    Polovična vest
    Ovo je pola vesti... Probe na moru pratili su mnogi ekscesi nevezani za sirotog Vreću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti