Uskoro rang-lista za stanove za izbeglice u Veterniku

Komisija Gradskog veća obradila je svih 692 prijava za 276 stanova za izbeglice koji će se graditi u Veterniku i uskoro će biti formirana rang-lista.

U saopštenju Gradske kuće se kaže da će za mesec dana biti urađeno bodovanje, a ubrzo nakon toga i formiranje konačne rang-liste.

"Do kraja ove godine, trebalo bi da bude završena sva projektna dokumentacija, kako bi 2017. godine počela izgradnja 276 stanova u Veterniku, namenjenih izbeglicama iz Bosne i Hercegvine i Hrvatske. Tih 276 stambenih jedinica biće dato u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine, a finansira se donatorskim sredstvima", navodi Grad.

Pored izgradnje stanova u Veterniku koji će biti gotovi 2018. i o čemu je 021.rs nedavno i pisao, Grad će do kraja godine aplicirati i za sredstva za izgradnju 152 stana u Futogu. Grad Novi Sad nastavlja realizaciju i drugih projekata pomoći izbeglim licima. To su programi dodele paketa građevinskog materijala, kupovine montažnih i seoskih kuća.

Prema poslednjoj evidenciji, na teritoriji Novog Sada živi 26.982 lica koja imaju status izbeglog lica sa boravkom u Novom Sadu, i 25.413 izbeglica koje su u međuvremenu stekle ličnu kartu Novog Sada, ali takođe imaju pravo na pomoć u integraciji i stambenom zbrinjavanju.

  • Nina

    11.03.2019 20:17
    Znači
    Dužnost komeserijata je bila,da nas obavjesti,pisanim putem,da imamo pravo,da apliciramo za stan.Oni vrlo dobro znaju kada smo dobili status izbjeglice u Novom Sadu.
    Znači,mojih 16-godina,mi niko i nikad ne može nadoknaditi,ali obezbjediću moju djecu.
    Ne ponovilo se ono zlo ni najgorem neprijatelju.
  • Joca

    17.02.2017 08:42
    Pitanje
    Da li je objavljena ta RANG LISTA ZA STANOVE U VETERNIKU ili još važi?Neki kasno saznaju za sve te konkurse jer nemaju vremena tražiti i čitati sve objave.
    U Srbiji su odavno i nisu nikada tražili nikakvu pomoć, sami se snalazili...
  • Dragana

    22.01.2017 17:03
    Samo da se nadovezem na prehodne komentare .Ja sam dosla is Hrvacke i kupila place nitko mi ga nije poklonio kao sto kazu ovi starosedioci da su nam oni dali sve nije istina mi smo vredan narod I necekamo da nam padne sa neba kao i oni . A sto se tice poslova mogli su i raditi i pre nas jer kazu da smo mi njima uzeli poslova sto nije tacno ko im je kriv kad su lenjivci I spavaju do podne I zato nemaju nista i onda im izbeglice krive dragi moji sugradjani izvadite ruke is dupeta I radite pa ce te I da imate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti