Taksistkinja povređena prilikom otmice operisana i stabilno

Taksistkinja Udruženja "Naš taksi" Vesna Ivanić (53) i dalje se nalazi na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog teških povreda koje je zadobila kada su se otmičari slupali njenim automobilom.

Vesni je pukla plućna maramica, a zadobila je i povrede vrata, nogu, kao i prelom rebara. Nalazi se u bolnici pod nadzorom lekara, ali nije životno ugrožena.

Podsetimo, za ovu pljačku, otmicu i udes u ponedeljak su uhapšeni S.K. (19) i A.L.L. (16).

Kako kažu Vesnine kolege, ona je tog jutra, oko pet časova, po pozivu otišla na Ribarsko ostrvo ispred splava "Dva galeba". Otmičari su joj rekli da ih odveze prema obližnjem vikend-naselju Kamenjar, udaljenom kilometar. Devojka je sela pozadi, a on se smestio na suvozačevo mesto. Posle nekoliko stotina metara, nedaleko od jednog lokala, mladić je pešao na zadnje sedište, iza taksistkinje.

Prema pisanju "Novosti", momak je stavio pertlu oko vrata žene i stezao je, zahtevao novac, mobilne telefone i službeni tablet. Takođe, naredio joj je da pređe na suvozačevo mesto, kako bi on mogao da upravlja vozilom. Za to vreme, devojka je po kolima krala sve što je mogla da dohvati.

Na sreću, u toku sumanute vožnje, otmičari nisu primetili da je Vesna uspela da pritisne "panik taster" i na taj način pozvala centralu i kolege u pomoć. Pretpostavlja se da su otmičari par sekundi nakon toga preko radio stanice čuli dispečerku da im je koleginica u nevolji i pozvala sve članove Udruženja da se upute na Ribarac i priteknu joj u pomoć.

Momak je vozio panično, a nakon što je velikom brzinom ušao u Podunavsku ulicu, izgubio je kontrolu i probio betonski bedem.

"Jedan kolega i ja smo prvi stigli na mesto nesreće, ali zatekli smo u kolima samo Vesnu. Ubrzo nakon toga došla je Hitna pomoć i policija, a nekoliko kolega počelo je da se voza po okolini u nadi da će primetiti momka i devojku", priseća se jedan taksista za "Blic" i dodaje da je pravo čudo kako su oni uopšte pobegli sa mesta nesreće.

Vesni su ukradeni službeni mobilni telefon i tablet koji duži u preduzeću. Ukrali su i manju količinu novca u sitnijim apoenima koji je stajao ispod komandne table i služio za raskusurivanje sa mušterijama.

  • m

    09.08.2016 15:50
    @Glineni golubovi

    Slažem se, ali živimo u državi u kakvoj živimo i volela bih pomoći ženi. Kad bi neko organizovao neku vrstu prikupljanja pomoći, mnogi bi se priključili. A bolju državu treba da zahtevamo svakog dana i to je ono za šta bismo se morali boriti zbog sebe i svoje dece. Dok to ne ispunimo, treba biti solidaran i treba da pomažemo jedni drugima jer mi državu nemamo. Imamo samo sloj ljudi koji nas izrabljuje da bi isplatio svoje podanike koji ih zauzvrat drže na vlasti.
  • glineni golubovi

    09.08.2016 10:41
    sta ima kolege da organizuju pomoc. neka organizuje GRAD kad nije ustanju da stiti sbvoje gradjane.Gospodja da tuizi grad.
  • nss

    09.08.2016 09:55
    nss
    a sta je sa radnim vremenom splavova i sta rade maloletnici na njemu...zar za njih ne vazi radno vreme kao i za sve ugostiteljske objekte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti