Rok za plaćanje rate poreza na imovinu ističe sutra

Rok za plaćanje treće rate poreza na imovinu ističe u ponedeljak, 15. avgusta, a za svaki dan kašnjenja uplate obveznik plaća zateznu kamatu.

Porez na imovinu se plaća u četiri rate  -  prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra.

Za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je za građane kazna od 5.000 dinara.

Prva rata dospela je 17. februara, a druga 16. maja, kada Novosađani još nisu imali rešenja o porezu s iznosima za uplatu Poreskoj upravi.
 
Rešenja o porezu na imovinu za prvi deo godine stigli su na adrese većine Novosađana početkom juna, a oni koji nisu dobili rešenja bili su dužni da plate porez u iznosu koji je isti kao i prošlogodišnji. U Poreskoj upravi naglašavaju da građani, redovnim plaćanjem, omogućavaju da Novi Sad koristi uplaćena sredstva za održavanja ulica, puteva, vodovoda i kanalizacije, vrtića...
 
Novosađani su veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu za 2015. godinu iznosio više od 90 odsto. Tu priču pogledajte OVDE.

  • nss

    15.08.2016 11:52
    nss
    ne zelim da mi drzava izlazi u susret i pod moranje mi namece placanje na rate,prosto nemojte nam vise ciniti uslugu jer svi znamo da tako svako malo punite sebi dzepove,platicu u celosti porez za 2016 do kraja godine i da vidim taj sud koji ce i na osnovu cega da me tereti...plasite decu sa tim glupostima a ne nas i smislite neki drugi nacin da zaradite a ne deranje koze sa ledja kojekakvim kaznama
  • MarijaS

    15.08.2016 10:34
    Tursko nasleđe
    Mi smo svi saradnici u cilju što boljeg funkcionisanja ove države. Tako bi trebalo da bude. Građani, naročito novosađani i vojvođani redovno plaćaju porez. Službenici države, sa imenima i prezimenima, treba da građanima ispostavi precizan plan kako će trošiti njhove novce, sa tačnim rokovima i sumama. No, šta mi dobijamo za uzvrat? Precizno određene rokove za plaćanje poreza, a maglu i muljanje oko trošenja novca. Kao rezultat - ovde smo, gde smo. I biće tako sve dok budemo ćutali, trpeli i gledali samo svoje sitne interese.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.