Dug Novosađanina za legalizaciju veći danas nego kad je počeo da ga otplaćuje

Novosađanin Darko Fot kaže da mu je, posle sedam godina plaćanja rata za legalizaciju, račun, umesto da bude smanjen sa 122.000 dinara, povećan na 150.000, iako je u međuvremenu uplatio oko 80.000 dinara.

On je naveo da će, ukoliko se uskoro nešto ne promeni, legalizaciju kuće veličine osam sa deset metara otplaćivati i njegovi unuci. Fot je 2004. godine počeo da gradi kuću kako bi rešio problem smeštaja višečlane porodice i četiri godine kasnije stekao je uslove za legalizaciju.

- Sada vidim da sam ispao glup što sam požurio, jer bih, da sam čekao kao komšije, mogao da platim legalizaciju samo 100 evra ili da je čak i ne platim, jer sam ratni vojni invalid, a mi smo koliko čujem po novim propisima oslobođeni plaćanja - ispričao je Fot za Novosti.

Prema njegovim rečima, potpisao je ugovor o legalizaciji kuće u Ulici Borislava Bore Todorovića 39, prema kojem je predviđeno da plati 122 i po hiljade dinara, od čega je već platio deo, u 240 rata po 510 dinara mesečno.

- Prvu ratu sam platio u avgustu 2009. godine, a rata se u međuvremenu povećala na 1.060 dinara, a ni to mi nije smetalo. Zasmetalo mi je kada sam proverio stanje duga i video da je dug porastao. Posle više godina plaćanja i uplaćenih 80.000 dinara, umesto da je dug umanjen za taj iznos, ja zbog obračuna kamate trenutno treba da platim čak 156.000 - kaže Fot.

On navodi i da mu je ponuđeno da ostatak plati u celini i tada bi mu sadašnji dug bio smanjen za 30 odsto, što je opet više od prvobitne sume i znatno više nego što se legalizacija plaća prema novim propisima.

  • đura

    30.08.2016 18:50
    legalizacija
    2012 godine ustavni sud proglašava komforni obračun kamate za nelegalani nezakonit ,novosadski zig je kanda iznad države i zakona.vi gospodo sa portala 021 mogli bi da se pozabavite tom temom.hvala
  • đura

    30.08.2016 18:47
    legalizacija
    2012 godine ustavni sud proglašava komforni obračun kamate za nelegalani nezakonit ,novosadski zig je kanda iznad države i zakona
  • sasa

    29.08.2016 18:10
    jurkec talenat
    Jurkec kad vec navodis komentatora pre sebe da bolje procita tekst,i ti bi isti trebalo to da uradis.u tekstu je navedeno da je Fot gradio 2004 godine i 4 godine kasnije stekao uslov za legalizaciju.A u svakom slucaju u ovoj vukojebini od drzave je to strasna vest,zato sto se zakoni sprovode i izvrsavaju iskljucivo nad fizickim licima,dok firme mogu da rade sta hoce....a ovo je ocigledan dokaz onog"rade sta hoce",jer evidentno je da to naplacivanje protiv zakonito

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.