Zbog manjka novca Tržnica odustala od rekonstrukcije Satelitske pijace

"Tržnica" je odustala od rekonstrukcije Satelitske pijace pošto je, nakon tendera na kojem su izabrani izvođači radova, donela odluku da se ugovor raskine.

U obrazloženju se navodi da se od radova na pijaci odustalo zbog nedostatka sredstava. Ovim je ponovo odložena rekonstrukcija Satelitske pijace koja se najavljuje već nekoliko godina.

"Tržnica" je početkom avgusta na tenderu odabrala konzorcijum "NPN Gradnja" i firmu "Bob" iz Novog Sada, kao i "Radun inženjering" iz Bačke Palanke za izvođače radova na I fazi rekonstrukcije pijace, a njihova ponuda za radove bila je 23,9 miliona dinara bez PDV-a. Prema planu, trebalo je da ovi radovi obuhvate izgradnju jednospratne zgrade u kojoj bi se nalazili lokali i koja bi zauzimala veći deo današnje parcele. Takođe, bilo je predviđeno i da budu izvedeni pripremni i zemljani radovi, sagrađena kompletna čelična konstrukcija, izgrađen pijačni plato i uređena vodovodna i kanalizaciona mreža.

Sve ovo će sada biti odloženo bar do sledeće godine, pošto se u obrazloženju o raskidu ugovora navodi da će "Tržnica" tender ponoviti 2017. godine, pod uslovom da se steknu neophodni uslovi. Obrazloženje da sada nema novca za radove je iznenađenje, jer je ranije iz lokalne uprave navođeno da je u budžetu grada za to obezbeđeno 30 miliona dinara, a da je "Tržnica" isto toliko obezbedila. Tada je rečeno da je oko 60 miliona dinara dovoljno za sve radove, a zbog još uvek nerešenih imovinsko-pravnih odnosa oko zemljišta odlučeno je da se radovi podele u dve faze.

Inače, "Tržnica" je pre nekoliko meseci, tokom predizborne kampanje, kupila nove tezge za 3,5 miliona dinara i dala još 2,5 miliona za pravljenje novog platoa, ali do danas prodavci nisu počeli da koriste ove tezge.

Takođe, prošle godine je već dato 7 miliona dinara za radove na proširenju Satelitske pijace.

Podsetimo i da je najava rekonstrukcije ove pijace blisko povezana sa radovima na proširenju Ulice Bate Brkića i njenim izbijanjem na Futoški put. Ovi radovi su takođe neizvesni i pored višegodišnjih najava, a poslednje što je urađeno jeste da je ZIG nedavno krenuo u rušenje preostalih objekata u "Tozinovcu", najstarijem delu Satelita, preko kojeg će proći nastavak ove ulice.

  • Posmatrač

    02.09.2016 09:17
    Predlog
    Mozda bi imali dovoljno para, da službene automobile ne koriste masovno i najviše za svoje privatne potrebe.
    Treba samo pogledati parking ispred njihove upravne zgrade. Tokom radnog vremena, svi službeni automobili su parkirani i sva mesta zauzeta crvenim škodama. Kako se zavrsi radno vreme, nema ni jednog, a parking je prazan bez i jednog parkiranog službenog vozila.
    Možda kao uspešni menadžeri, imaju aktima preduzeća predvidjeno korišćenje službenih automobila u privatne svrhe?
    Ili je reč o čistoj zloupotrebi i arčenju para gradjana?
    Možda zbog toga ni jedno vozilo nema nalepnicu preduzeća, pa kada se popodne i vikendom vozikaju niko ne može da ih snimi kao onog što je onomad kupovao kupus službenim vozilom.
    Predlažem, za početak, da nalepnicama označe službena vozila pa da vidimo, možda će biti para za Satelitsku pijacu.
  • ponja

    01.09.2016 13:31
    ko ceka doceka
    HVALA onome ko se i setio malog Satelita a kamoli da ga srusi , sacekali smo mi pola veka sacekacemo i pola godine neka se napravi prvo ta fabrika da se zaposle ljudi .
  • đokica

    01.09.2016 13:28
    DIREKTORU TRŽNICE
    koliko košta svaki izgubljen dan,pijace koja neradi!?Dali znate!? Ako neznate,pitajte onog ko vas postavi na to mesto!A,ako nezna ni on,onda u školu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti