Profesorki Srednje mašinske uslovna kazna za širenje mržnje protiv LGBT populacije

Apelacioni sud pravosnažno je osudio profesorku engleskog jezika iz novosadske Srednje mašinske škole Jelenu Popović Ivanović na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, sa rokom provere od godinu dana, zbog komentara na Fajsbuk profilu punih netrpeljivosti prema LGBT populaciji, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Tom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 30. maja 2016. kojom je Popović Ivanović osuđena zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije.

Kazna zatvora je uslovna pa se neće izvršiti ukoliko ne ponovi krivično delo u roku od godinu dana.

U presudi se navodi da je Jelena Popović Ivanović osuđena jer je sredinom septembra 2011. godine zagovarala ideje koje "podstrekavaju mržnju, diskriminaciju protiv pripadnika homoseksualne populacije, a koje su zasnovane na njihovom seksualnom opredeljenju kao ličnom svojstvu".

Ona je na svom Fajsbuk profilu postavila, između ostalog, poruku:

"Samo da se izvrištim, ne obraćajte pažnju: evo vam vaš projekat o nasilju, debili izopačeni, crknite sa sve tim parama koje ste pokrali za tako debilne projekte kojima zatupljujete narod. Sami dovodite do nasilja ovim izazivanjem stoko pederska. Nemoj da me je neko kritikovao za ovakav status samo zato što sam profa! Ima da se derem o čemu god poželim! ------- Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati, ućutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti. Kad vam neko opsuje kevu treba ga mlatnuti u njuššku da se nauči pameti. Kada vam neko ne da prava da budete normalni Srbi u Srbiji odvalite ga bre od batina!", objavio je Apelacioni sud u Beogradu. 

  • gradjanin planete

    11.09.2016 13:01
    glupo ponasanje sudova
    A kako su nesposobni sudovi i Srbija dokazali da je to bas profil od te i te osobe...na tehnicki strucan nacin naravno?! Pogledali su profil i pisalo je ime njeno i to je bio dovoljan dokaz za vrhunske pravnike? ahahaha kakve majmunske pokondirene tikve

    Ne znate gospodo pravnici osnovne stvari da dokazujete i osudite, ljigavi bednici ste i ne znate politicara ni jednog da osudite, ni jednog novinara za sirenje lazi itd...

    Znaci sve lazi u novinama su dozvoljene i nisu nista naspram jedne mrziteljke necega? Nemate strucne ljude u celoj drzavi koji bi to dokazali tehnicki, nesposobni ste da radite svoj posao pravni koliko godina a trpate se u glamurozne svetske stvari drustvenih mreza...

    Prvo vi resite mnogo opasnije stvari po zivot i pare u gradu pa onda polako one manje bitne, gospodo zatupljena.
  • @Piplfoks

    09.09.2016 18:55
    Tebi očigledno nedostake Kapetan Kuka!! Znaš li kako ti je umro Kapetan Kuka?
  • Čučuk Stana

    09.09.2016 18:53
    Teško je na papir staviti bes, ljutnju i razočaranje! Profesorica je to iz prve uspela...svaka joj čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti