Čanak se nije pojavio na suđenju, jer je poziv primila domaćica

Umesto Nenada Čanka, optuženog za nanošenje lakih povreda Beograđaninu Pavlu Lešanoviću, poziv za ponovljeno suđenje primila je domaćica u njegovoj kući, a optuženi se nije pojavio na glavnom pretresu.

I pored toga što je na povratnici sudskog poziva navedeno njeno ime i prezime, kao i broj lične karte, Čankovi branioci su tvrdili da on nije primio poziv, jer je duže vreme odsutan, i da oni nemaju saznanja da je bio obavešten o početku ponovljenog postupka.

"Ne znamo ko je ta osoba koja je primila sudski poziv i ona nije član domaćinstva. To što je domaćica potpisala, nije dokaz da je sudski poziv primljen i da je naš klijent obavešten o početku glavnog pretresa", izjavio je Vladimir Beljanski, jedan od Čankovih branilaca.

Tužilac je, bez obzira na Čankovo odsustvo, zatražio od suda da se ročište održi, sa čime se složio i advokat oštećenog Goran Petronijević, ali je ročište ipak odloženo i zakazano novo za deset dana. "Smatramo da je nepojavljivanje okrivljenog izraza nepoštovanja prema sudu jer, čak i ako sud prihvati da je takva dostavnica poziva neuredna, on je sigurno bio obavešten o ročištu", kazao je Petronijević.

Čanka je 30. marta ove godine Osnovni sud oslobodio krivice za nanošenje lakih telesnih povreda štapom Pavlu Lešanoviću i ugrožavanje sigurnosti Bojana Karišika. Incident se dogodio u septembru 2013. godine na parkingu novosadske kafane "Tako je suđeno".

Viši sud u Novom Sadu je, usvajajući žalbu tužilaštva, ukinuo prvostepenu, oslobađajuću presudu. Kao razlog navedeno je da je bilo bitnih povreda krivičnog postupka i da je nepravilno utvrđeno činjenično stanje.

Sam Čanak je na suđenju priznao da je udario Lešanovića, ali u grudi i u predelu vilice, i to rukom, a ne štapom.

Najavljeno je da će mu za naredni glavni pretres sudski poziv biti upućen preko Narodne skupštine, u kojoj je poslanik, ali i da će mu istovremeno na kućnu adresu u Novom Sadu poziv uručiti policija.

  • lala

    10.09.2016 02:09
    Taj doticni je provokator udbe poslat da provocira I da izazove reakciju ali tragicno je koliko je fasizacija metastazirala u drustvu jos malo pa ce poceti sa linchom prema obicnim "manje" patriotskim slojem gradjana,starosedeocima koji se hrabro odupiru manipulaciji od strane onih istih demonizovanih lidera koji su na vlasti od devedesetih naovamo samo menjaju kozhuru ko zmija svake sezone.
  • Zoro

    09.09.2016 18:58
    A sta je tu cudno???
    Onog glavonju Klokana, ne samo da 4 godine nisu priveli sudu, nego su ga jos i nagradili za enormnu kradju vodovoda Novi Sad, postavljajuci kreaturu sa krivicnom prijavom na mesto direktora agencije. Lepa nagrada za lopovluk. Pa ljudi, ovo nije drzava, ovo je smejurija sprdnja...
  • ĐURA

    09.09.2016 16:04
    BRUKA
    Ajd što brukaš svoje birače(sami su krivi), alj što brukaš decu!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti