Police Apoteke "Novi Sad" i dalje prazne

Police Apoteke "Novi Sad" i dalje su prazne, a još uvek nema naznaka da će se ta situacija uskoro promeniti.

Iako je pre skoro dva meseca dogovoreno da će dobavljači kojima se duguje najviše novca, odložiti naplatu duga i omogućiti Apoteci nabavku novih lekova, to se još uvek nije dogodilo. Ono što se u međuvremenu promenilo jeste mišljenje dobavljača, koji su od Upravnog odbora apoteke zatražili odluku ili potvrdu kojom garantuju redovno plaćanje nove nabavke lekova koji se izdaju na recept.

"Najpre je dogovoreno da mi, nakon što nabavke stignu, do dogovorenog datuma isplatimo nove obaveze. Prosto, dobavljači se boje da nam daju robu i čekaju da se problem reši na nekom drugom nivou", poručila je vršilac dužnosti direktora Apoteke "Novi Sad" Nada Ilić nedavno za 021.rs.

Situacija se je i dalje nepromenjena, a gradski čelnici, koji su obećali da će pružiti pomoć novosadskoj Apoteci, još uvek se nisu izjasnili povodom nestašice osnovnih lekova i lošeg položaja zaposlenih.

 Kada bi moglo da dođe do novog sastanka, kakav je stav gradskih čelnika povodom "kršenja" usmenog dogovora od strane dobavljače, ali i o tome šta će konkretno Grad uraditi ne bi li pomogao Apoteci i zaposlenima u njoj, 021.rs nije dobio odgovore.

Podsetimo, Apoteka "Novi Sad" se poslednjih godina suočava sa otežanim radom, što je eskaliralo protestima radnika. Oni su zahtevali da Grad preuzme odgovornost, jer su, prema njihovim rečima, gradski čelnici ti koji su postavljali rukovodstvo apoteke. Nakon dva protesta i najavljenog trećeg, gradonačelnik je predstavnike Apoteke pozvao na sastanak, na kom je dogovoreno da će Grad pružiti podršku ovoj ustanovi.

Sa preko 246 miliona dinara duga i više od 5.800 neizmirenih obaveza, Apoteka "Novi Sad" je treći najveći dužnik među državnim apotekama, a više o problemima ove ustanove možete pročitati OVDE. 

  • Baba Vanga

    17.09.2016 13:13
    Sunovrat
    Za informaciju samo..drzavne apoteke su docekale ono sto svi koji rade na trzistu imaju a to je konkurencija. Privatnih apoteka je bilo i pre nego se drzava odlucila da da recept i privatniku. Samo su drzavni apotekari zaboravili na monopol koji su drzali, kako se se ponasali prema dobavljacima i zaboravili svoja bahacenja po raznim destinacijama na nazovi kongresima. Sve kad tad dodje na naplatu. A kako nikad nisu znali trzisno da posluju ( doduse ima izuzetaka) desio se sunovrat.
    Drzava je kriva jer nije napravila mrezu ustanova i sto dozvoljava da kojekakvi otvaraju apoteke. Ovamo im firme propadnu on hop otvori drugi lanac sa drugim nazivom i radi. Zato sto mu je dato. Nema toliko novih pacijenata koliko je pootvarano apoteka i najvece ribe gutaju manje. Logicno. Da bi neko rastao neko mora da padne. Samo ne znam zasto ih dave kao zmija zabu..nek privatizuju i drzavni sektor i videcete onda apsurd sistema..sami ce sebe pojesti..Tek onda ce nastati divlji zapad. Jer koliko god i šta god mi mislili o drzavnim apotekama one su jos uvek te koje rade po tenderima , kontrolisu kvalitet robe i ipak imaju dovoljno iskustva u radu sa pacijentima. A sta moze da nauči farmaceut kod Zegina? Za edukaciju nema mesta. Skupa je..a on i slicni nisu tu da edukuju vec da nam uzmu novac. A zdravlje? Ko vas pita..
  • Divan

    15.09.2016 14:04
    Rafovi su prazni a zaposlenih kao pleve, prođete pored apoteke u Narodnog fronta , oni kafenišu.Pa ukoliko želiš tuda da prođeš, nadaš se da će se kulturno pomeriti.I stolice ispred izbacili.Uđeš u apoteku, jedna persona na tri šaltera, pa čekaš da završi sa minimum dvoje ljudi.
  • socko

    15.09.2016 10:08
    Kada ove sociopate, narcisi a generalno diletanti i ozlojeđeni nikogovići odu s vlasti, a otići će, od države neće mnogo ostati. Samo je pitanje šta će da ostane od društva, bojim se takođe ne mnogo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti