Simfonijski orkestar u subotu u Merkatoru izvodi remek-dela filmske muzike

Povodom devetog rođendana, Mercator centar je pripremio bogat program.

U subotu će biti prikazano devet različitih umetnosti, a program počinje u 10 časova. U 20 časova je premijera simfonijskog orkestra Novi Sad 2021, kao podrška kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Pedeset šest simfoničara svih generacija, okupljenih specijalno za ovu priliku, biće pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, dirigenta Srpskog narodnog pozorišta, dok će se na repertoaru naći muzičke teme iz čuvenih izdanja domaće i inostrane kinematografije, poput Ratova zvezda, Pirata s Kariba, Otpisanih, The Mambo Kings, Šindlerove liste, Kuma i brojnih drugih.

Članove ansambla Novi Sad 2021 čine umetnici različitih generacija, iz naših orkestarskih sastava kao što su Vojvođanski simfonijski orkestar, orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, kamerni orkestar Camerata Academica i drugi, a pored sjajnih umetnika, potpuni ugođaj prirediće vokali solista Jelene Končar, Milene Srdić i Saše Štulića.

Mercator-S je na ovaj način postala prva kompanija koja je pružila podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Takođe, građani će u subotu u hipermarketu imati popust od 10%. Svaki kupac sa računom većim od 2.000 dinara osvojiće "grebalicu", a iza njih se krije 2.000 nagrada, među kojima i Fiat 500 Rio.

  • Marija

    18.09.2016 13:52
    Ja bila i bilo je baš lepo!
  • Teodosije III

    16.09.2016 13:49
    Pogledajte malo na Youtube kakvih divnih koncerara ima po trznim centrima, trgovima, bazenima . Ali sve jedno daj malo da popljujemo.

  • Arturo

    16.09.2016 13:47
    Super
    Bravooooooo......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti