FOTO: Radovi otežali saobraćaj u centru

Radovi u Železničkoj i Jevrejskoj ulici u centru grada izazivaju gužve na pešačkim prelazim, zbog čega su građani danima nezadovoljni.

Zbog radova na vrelovodu Jevrejska ulica će do petka biti slepa. Da bi se došlo do ugla Uspenske i Jevrejske ulice, potrebno je preći uzani mostić, te se na pešačkom prelazu uglavnom stvori gužva, jer se čeka da najpre prođu građani iz jednog smera.

Najveće gužve nastaju ujutru, kada Novosađani odlaze u školu i na posao. Zbog zaštitnih ograda, iskopanih rupa, građani se osećaju kao u kavezu.

"Užasno je. Potrebno je dosta više vremena da dođem do nekog mesta. Autobusi kruže. Mislim da je ovo trebalo da se radi tokom leta, a ne sada kada je počela škola i kada su mnogo veće gužve. Deluje kao da smo u nekom kavezu", rekla je jedna Novosađanka.

Onima koji nisu iz Novog Sada, čitava situacija deluje haotično. "Problem mi je da se snađem, kuda bi trebalo da izađem. Bila sam na jednom kraju i onda shvatila da moram nazad, sve zaobilaznim putem".

  

Problem kretanja građani imaju i u Železničkoj ulici, gde im trotoar uzurpira gradnja zgrade, a sa druge iskopine u putu. Umesto da koriste pešački prelaz kako bi stigli do zgrade Pošte, Novosađani moraju da stignu skoro do Trga mladenaca i da se potom vrate do pošte. 

Promene na trasama autobusa možete pročitati OVDE.

  

  • Vlada

    20.09.2016 11:05
    @...

    Apsolutno je normalno da ovaj haos minimalno smeta onima koji se *ebivetrišu i šajcaju po centru. Ludima koji treba negde da stignu, sa rokovima i obavezama, smeta znatno više.
  • ...

    19.09.2016 23:36
    ...
    NovoNASADJENI mrzitelji !!!!

    Napisao sam komentar upravo razmisljajuci koliko ce vas usedelih mrzitelja da "hejtuje" .

    Da, ako prosetate guzu par metara vise dobro ce da dodje za hemoroide.

    Za vas koji mrdnuli niste dalje od Budve i Segedina ...vec nekoliko godina centar Minhena je u haosu. Pravi se tunel... Ni u Becu a ni u Budimpesti nista bolje. Ali SVETE krave novosadske...

    Samo da vam je potaman... uvek vam NEKO DRUGI prlja grad, taj neko ko je dosao nije bitno odakle...ma da je i iz Curuga - dodjos je....

    Za vasu informaciju - GOVNA koja serete se ulivaju u Dunav mnogo pre nego sto je neko sa strane krenuo da vam gadi grad....a vi za to vreme niste ni to mogli da zavrsite....

  • ...

    19.09.2016 23:10
    U centru ni ne treba saobraćaj, samo peške ili bajkom, izuzev dostavnih vozila u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim terminima i vozila hitnih i komunalnih službi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti