Skupština grada u utorak o poslovanju javnih preduzeća

Gradski parlament će narednog utorka, 27. septembra održati prvo jesenje zasedanje na kojem će pre svega razmatrati izveštaje o radu javnih preduzeća u prvih šest meseci ove godine.

Za sada nije izvesno da će se na dnevnom redu naći i rebalans budžeta koji je ranije najavljen. Naime, preraspodela sredstava je neophodna najviše zbog toga što je proletos prodat plac kod Spensa za 3,7 milijardi dinara i formalno sada ta suma mora da se upiše u budžet. Gradsko veće ima vremena da do početka sednice to ubaci kao vanrednu tačku dnevnog reda, što neće prvi slučaj da se tako dopunjava dnevni red.

Pored izveštaja o poslovanju skoro svih javnih preduzeća, na dnevnom redu će biti i predlozi da se izmene pojedini planovi rada javnih preduzeća, usvoje regulacioni planovi i da Novi Sad pristupi Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka.

Takođe, Skupština bi trebalo da potvrdi i imenovanje Dejana Mandića za direktora Zavoda za izgradnju grada nakon sprovedenog konkursa. Mandić je na mestu v.d. direktora ZIG-a bio oko godinu dana, nakon što je tu došao sa mesta člana Gradskog veća zaduženog za finansije, jer je prethodni direktor dao ostavku.

  • Čvorović

    25.09.2016 16:28
    ???
    A šta je sa Odlukom o taksi prevozu? Taksisti će i dalje da rade mimo Zakona jel to odgovara ćelavom?
  • cia

    22.09.2016 11:09
    podelite pare
    dati odredjeni deo novca Spensu ,pored kojeg je prodato zemljiste ...sacuvati ga ..to je biser novog sada u koji nije nista ulagano vec dve decenije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti