Kritična masa: Osvetljenim biciklom na Noć istraživača

Novosadske bicikliste u petak, 30. septembra, na Kritičnoj masi očekuje druženje sa predstavnicima "Bajs baze", a posle vožnje priključiće se Noći istraživača.

Septembarska ruta Kritične mase duga je oko 8 kilometara. Kreće se iz Limanskog parka u 17 časova, a završava kod tržnog centra Big gde se održava deo programa Noći istraživača.

Organizatori skreću pažnju da je uprkos najavljenom sunčanom danu zbog ranijeg sumraka osvetljenje na biciklima obavezno.

Na početku vožnje, sa biciklistima će se družiti predstavnici "Bajs baze" koji su najavili i iznenađenja za novosadske bicikliste. "Bajs bazu" je pokrenula grupa entuzijasta 2014. godine sa ciljem da oteža prodaju ukradenih bicikala i olakša njihovo pronalaženje.

Mesečna grupna biciklistička vožnja, Kritična masa, održava se od 2012. godine u Novom Sadu. Vožnju prati policija i vozi se kolovozom.  

  • Marko Trifković

    29.09.2016 21:21
    NSBI
    Poštovani "-", izjavu koju mi pripisujete niti sam dao, niti bih tako nešto ikada izjavo. Zvanična saobraćajna studija evidentirala je 2009. godine mali broj biciklista u saobraćaju uz trend opadanja. Dolaskom NSBI i Kritične mase i zahvaljujući javnoj podršci taj trend se drastično promenio. Imamo evidentiran stabilan broja biciklista u saobraćaju rast od 15% godišnje, a Kritična masa je sa 1.500 biciklista prošle godine najposećeniji biciklistički događaj u Novom Sadu u proteklih nekoliko decenija. U okviru udruženja nikada nismo (ni ja ni bilo ko drugi) držali kurseve vožnje bicikla, ali dosta puta su javno upućivane poruke na temu osvetljivanja, pružanja ruke pri skretanju što pominjete i slično. Možda ste mene i NSBI u vezi sa tim učenjem vožnje bicikla pomešali sa nekim biciklističkim klubom, savezom itd. pošto su oni to radili i pričali o tome u medijima.
    Svako dobro.
  • Mrgud

    29.09.2016 15:23
    Dobogda vam se svima izbušile gume, dosade dosadne. Da li mora svako da nas maltretira svojim glupostima, vozite se di oćete i gotovo što je i ta glupost politika.
  • Piplfoks

    29.09.2016 13:19
    @telepatija, prolaznik, prof.

    Za tebe, trole sa hrpom komentara, prilično je sigurno da sediš na svojoj guzici, dok ti mama kuva ručak a tata zarađuje za internet. Pravo je čudo da znaš šta je bicikl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti