FOTO: U susret zimi, zdravi obroci u centru grada za sve Novosađane

Novosađani koji vole da se hrane zdravom, a pre svega ukusnom hranom, uskoro će moći da uživaju u veganskim specijalitetima restorana Rekalibracija, prilagođenim zimskom periodu.

Nakon što su sve pohvale pokupila jela poput paprikaša u tortilji i punjenih tikvica, vreme je da se jelovnik obogati zimskim gurmanlucima, a vlasnik ovog restorana u Jevrejskoj ulici, ali i zagovornik menjanja loših navika, Srđan Jakovljev, otkriva da će zima doneti sarmu i pasulj. Naravno - na zdrav način.

"Mislim da će reakcija naših mušterija, ali i svih zainteresovanih Novosađana, biti odlična i da će ispuniti njihova očekivanja. Postavljamo standarde u veganskoj, ali pre svega zdravoj ishrani u gradu i prelazom iz letnjeg u zimski meni pokazaćemo da nastavljamo punom parom sa promocijom veganske, vegetarijanske, ali i gurmanske klope", kaže Jakovljev.

Osim pomenute sarme i pasulja, uvodi se linija hrono proizvoda sa domaćim hrono mafinima i sendvičima. Ono što će ljubitelje poslastica sigurno oduševiti je sladak ukus rogača koji će ispuniti mafine, bez brige da će zdrave navike poremetiti unosom belog šećera.

"Koristimo smeđi šećer i integralno brašno jer, kao u svakom jelu, pokušavamo da maksimalno udovoljimo potrebama i željama svih Novosađana koji vode računa o unosu šećera. Poznato je da nepravilna ishrana odnosi sve više ljudskih života u svetu, ali i kod nas, a modifikovanjem sitnica u namirnicama koje unosimo možemo da napravimo velike promene", tvrdi naš sagovornik iz Rekalibracije.

U najavi je uvođenje raznovrsnih, svežih salata, ali i sokova prilagođenih krvnim grupama, s obzirom na to da ishrana po krvnoj grupi dobro odgovara na većinu potreba i specifičnosti pojedinca, poput osetljivosti organa na određenu hranu. redovne posetioce obradovaće novina u za sada najpopularnijem jelu u Rekalibraciji - u burgerima, koji su "pojačani" masom i dobrim ukusom za još bolji obrok.

"Sugestijama mušterija smo, na naše veliko zadovoljstvo, prilagodili, dodali, oduzeli i unapredili jela za njihov maksimalan užitak. Zato je burger sada još bolji, a u jelovnik smo uneli svežu limunadu, kao i kvalitetnu organsku arabika kafu. Uskoro možete da očekujete i ukusne zimske čajeve, a nudimo i uslugu sastavljanja nedeljnog ili mesečnog menija zainteresovanim fizičkim i pravnim licima", najavljuje Srđan Jakovljev.

Ono što restoran neće menjati su slatke čokoladne, jafa i tiramisu kuglice, poslastica koju obožavaju svi posetioci koji su ih barem jednom probali. Štaviše, ukoliko želite da probate domaći specijalitet kojem se teško odoleva, posetite Fejsbuk stranicu Rekalibracije, lajkujte je i učestvujte u nagradnoj igri povodom hiljaditog lajka stranice. Potrebno je da u komentaru na OVAJ post tagujete osobu sa kojom biste podelili kuglice, podelite i lajkujete post, te sačekate kraj igre 6. oktobra i vidite da li ste baš vi srećni dobitnik.

To nije sve. Čitaoci portala 021.rs od 3. do 10. oktobra mogu da učestvuju u nagradnoj igri u ovom tekstu i takođe osvoje paket kuglica po želji. U komentarima na ovaj tekst na našoj Fejsbuk stranici navedite sledeće: Nagradna igra – opis svog omiljenog zdravog obroka i ostvarite pravo da vas naši administratori odaberu za dobitnika. Po okončanju igre, 10. oktobra u 12 časova, imena 10 dobitnika biće objavljena na našoj stranici. Srećno!

Vegan and raw restoran Rekalibracija nalazi se u Jevrejskoj 42 i rade od ponedeljka do subote od 8 do 22 sata. 

Više o ovom podstrekaču zdravih navika čitajte u našem tekstu OVDE, a posetite i Fejsbuk stranicu

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti