Novosadski lekari protestuju u novembru ako im se ne ispune zahtevi

Lekari u Novom Sadu protestovaće početkom novembra, ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, najavio je 021.rs predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti za Južnobački okrug Dalibor Stjepanović.

"Naš sindikat je zauzeo jasne stavove i u stalnoj smo aktivnosti oko zahteva za poboljšanje položaja lekara. Kolege iz Beograda nas nisu kontaktirale, ali mi smo još ranije predali naše zahteve vezane za apotekarske ustanove i materijalni status lekara", objašnjava Stjepanović za 021, bez preciziranja da li će doći i do obustave rada ili samo protesta upozorenja.

Kako kaže, oni se neće priključiti protestu koji je najavljen za kraj oktobra u Beogradu, već će organizovati sopstveni.

Podsetimo da su police Apoteke "Novi Sad" i dalje su prazne, a naznaka da će se ta situacija uskoro promeniti nema, o čemu opširnije možete pročitati OVDE.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije juče je najavio protest u Beogradu za kraj oktobra jer su nezadovoljni celokupnim stanjem u zdravstvenom sistemu. Kako kažu, od štrajka su odustali, jer bi to najviše pogodilo pacijente, što ne žele.

"Sistem je postao neodrživ, odsustvo individualne odgovornosti direktora domova zdravlja i bolnica ima za posledicu lošu organizaciju, nedostatak doktora, zapošljavanje nemedicinskog kadra i sistemski mobing nad lekarima", kaže Milica Nikolić Urošević iz Sindikata lekara i farmaceuta. Istakao je i da se sistem poslednjih godina dramatično urušava, jer umesto da nadležni vode zdravstvenu politiku, oni su uveli politiku u zdravstvo.

  • /

    07.10.2016 13:16
    /
    protestvuju da bi tetkice dobijale otkaz.

    a nece da protestvuju njihovom visku na nekim mestima?
    ako ih prime vise od propisanog, hoce li deliti paru sa tima koje prime prema odredjenom budzetu i time dobiti manju platu?
  • Dolazim

    06.10.2016 21:26
    More, nisam ni pacijent ni zdravstveni radnik. Ali, dolazim da Vam pomognem, gospodo profesionalci! U ime svih onih koji nisu dočekali poziv na zakazani pregled.
  • mali

    06.10.2016 17:04
    stap i kanap
    Nasi zdravstveni radnici rade uz pomoc stapa i kanapa. I stvarno je sramota, u kakvim uslovima rade i sa cime rade, i kakve su im plate. Zivela vojvodina zivela revolucija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti