FOTO: Šešelj skinut sa zgrade Radničkog, ne zna se gde je

Bilbord Srpske radikalne stranke sa likom Vojislava Šešelja skinut je sa zgrade Radničkog univerziteta nakon sedam meseci nesuglasica oko toga da li je postavljen legalno ili ne.

Skidanje Šešelja usledilo je dva dana nakon što je 021.rs uputio Zahtev za informaciju od javnog značaja Zavodu za izgradnju grada u kom smo tražili dokument kojim se potvrđuje da SRS ima dozvolu da postavi reklamu.

"Zaista ne znam o čemu se radi, da reklame nema primetili smo juče. Ne bih ništa komentarisao dok ne saznamo ko je to uradio i na koji način je skinut bilbord. Kada budemo imali neke bliže informacije onda možemo da pričamo", prokomentarisao je za 021 predsednik Gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić, te dodao da ne zna gde se sada bilbord nalazi.

Jakšić nam je ranije rekao da za postavljanje reklame imaju sve potrebne dozvole i saglasnosti, te da će ona na zgradi Radničkog ostati još najmanje pola godine.

"Imamo sve saglasnosti, ugovor sa agencijom, koja ima ugovor sa Novosadskim otvorenim univerzitetom. Takođe, imamo i dozvolu Zavoda za izgradnju grada, tako da je reklama postavljena u skladu sa svim propisima i svim pratećim stvarima koje su potrebne. Bilo je komplikovano postaviti sam bilbord, ali mi smo preduzeli sve zakonom propisane mere da to bude urađeno kako treba", prokomentarisao je Jakšić. Na pitanje o kojoj je agenciji reč, on nije želeo da odgovori.

Jakšić sada kaže i da se "nada da je Radiju 021 laknulo jer je bilbord skinut", ali i "da mu je čudno što je skidanje usledilo nakon upita našeg portala ZIG-u".

  

Radikali su bilbord postavili 18. marta ove godine, a tada su u saopštenju naveli da su "na najvišoj zgradi u Novom Sadu postavili pobednički baner SRS-a i svog lidera Vojislava Šešelja, koji dominira nad srpskom Atinom".

Nasuprot tvrdnjama radikala da imaju sve dozvole, direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš naglašava da oni nisu davali nikakvu saglasnost za postavljanje reklame SRS-u.

"Mi smo još tada saopštili da nemamo nikakve veze sa postavljanjem političke reklame. Kasnije se nismo obraćali institucijama sa zahtevom da se bilbord ukloni zato što očigledno to ne vredi. Problem je kada institucije ne rade svoj posao. Kako smo mi postavljali reklame, koje nisu bile političke, sve inspekcije su izlazile za tri dana i uklanjali ih sa zgrade. Sada niko nije izašao na teren. Stvarno ne znam šta još treba da se uradi", rekao nam je Karakaš.

Prema Odluci o uređenju grada, da bi se postavila reklamna oznaka neophodno je da postoji i saglasnost vlasnika zgrade.

Naš portal još uvek čeka odgovor ZIG-a da li je postojala dozvola za postavljanje reklame.

  • Dean

    18.10.2016 10:05
    Ma sramota da moze ovakva faca da bude mesecima na tom mestu. Prosli su izbori ajde vozi bre kuca svoja.
  • Igor

    17.10.2016 11:24
    Ma ja neznam dali postoji veci klaun od njega? Sta on misli, da moze kao u doba Milosevica da radi sto oce? e pa bato prosla su ta tvoja vremena di si mogao da saljes bandite da pobijaju kolju i kradu a dodji meni blize od 5 metara ako smes.
  • Blajv

    17.10.2016 11:15
    @Alice in Chains

    Ne loži se paćeniče. A to da seljo poput tebe razume Pearl jam i Alice in Chains neće baš biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti