Sve više lažnih prijava za pedofiliju

Iako su hapšenja osumnjičenih za pedofiliju ove godine dala veoma dobre rezultate, iz novosadske policije upozoravaju da raste broj lažnih prijava.
Iako su hapšenja osumnjičenih za pedofiliju ove godine dala veoma dobre rezultate, iz novosadske policije upozoravaju da raste broj lažnih prijava. Ovakvo krivično delo je neretko vrlo lako zloupotrebiti, budući da je njegovo dokazivanje složeno i komplikovano. Kako bi društvo bilo edukovano o ovom problemu, MUP Srbije i Ministarstvo prosvete organizovali su edukaciju u osnovnim školama. Njen cilj je da razvije svest kod učenika i nastavnika o problemu pedofilije, kao i da ih pripremi da ovakve pojave prepoznaju, prijave i sankcionišu. U policiji kažu da je ovo ključni problem, budući da ovo krivično delo često ostaje neprepoznato, prenosi Novosadska TV.

  • 25.10.2010 12:03
    nije samo rec o pedofili i to klasicnoj, razna druga "dobronamerna"pipkanja,milovanja, poljubaca u obraz,kosu je jedan vid zlostavljanja,tako uvek pocinje, zasto policija da procenjuje sta je pedofilij ili sam sud, zar kod nas ne postoji strucni tim psiholozi koji su strucni za sve oblike maltretiranja te i maltretiranje kojem predstoji totalna pedofilija, policija ona to slabo moze da razume jer o tome ne uce na kursevima, sudije oni dobiju tacno definisanu optuznicu od javnog tuzioc, opet nedovoljno strucne osobe...verujem da u svaoj tuzbi ima i istine...kod nas se "dobronamerno"milovanje dece smatra sasma normalno i ne samo to nego se komentarise "e to je bas dobra osoba kako samo njezno miluje i gledato tudje dete a kako onda vodi racuna tek o svom detetu..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti