Dodeljena gradska priznanja na sednici Skupštine grada, očekuje se rasprava o poslovniku

U toku je sednica Skupštine grada, čiji svečani deo je završen, dok je radni deo planiran za popodne.

U svečanom delu sednice usvojene su odluke o dobitnicima Oktobarskih nagrada i Novembarskih povelja, a to su Muzička omladina Novog Sada, Udruženje penzionera, novinar Tanjuga Nenad Ćaćić, direktor gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoj Stojković i majstor koji već 30 godina održava sat na Petrovaradinskoj tvrđavi Lajoš Lukač. Takođe, za počasnog građanina Novog Sada proglašen je francuski doktor Žan Pjer Loc. 

Nagrade će ovogodišnjim laureatima biti dodeljene na svečanosti u Gradskoj kući, 23. oktobra.

Na sednici su potvrđeni mandati odborniku Sinišu Adamoviću, s izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma", i Ivani Vujasin s izborne liste "Zelena stranka", a prethodno su na odbornička mesta ostavke podneli Rade Basta i Slobodan J. Cvetković.

U radnom delu sednice koji je planiran u toku popodneva očekuje se da će polemike biti samo o novom Poslovniku Skupštine grada. Naime, opozicija se ne slaže sa njegovom sadržinom, jer se njome ograničava vreme za raspravu, koje iako iznosi četiri sata po tački dnevnog reda, što po odborniku iznosi samo tri minuta. S druge strane, vlast navodi da se ovim Poslovnik usklađuje sa sličnim aktima Skupštine Srbije i Vojvodine, kao i parlamentima drugih lokalnih samouprava.

Na Poslovnik je opozicija podnela skoro stotinu amandmana, a vladajuća većina je prihvatila deset, pri čemu se oni koji su prihvaćeni u osnovi odnose na manje tehničke ispravke teksta, dok su odbijeni oni koji se odnose na to da se i dalje omogući raprava bez vremenskog ograničenja.

Zbog velikog broja amandmana, a kako ni vreme za raspravu još nije određeno, očekuje se da će sednica potrajati do večernjih sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti