FOTO: Muke Ledinčana sa firmama koje grade vodovod

Stanovnici dela Novih Ledinaca koji nisu imali vodovod bili su obradovani kada su pre nekoliko meseci građevinske mašine došle u njihovo mesto, ali su sada ogorčeni jer imaju vodu, ali su ostali bez puteva.

Kako su nam se požalili, izvođači radova se ponašaju bahato.

"Svu zemlju koju su razneli po putu nisu hteli da čiste nego su je samo utabavali bagerima i, naravno, sad je tu umesto puta velika količina blata, a teren je strm, tako da preti opasnost da neko sleti kolima i nastrada. Pored svega toga, sve deonice puta koje su presečene, a od asfalta su, oni su zabetonirali a ne asfaltirali, jer im je tako lakše i jeftinije. Svi šahtovi koji se nalaze pored puta su izdignuti 20 centimetara od puta, izbetonirani i tako ostavljeni, pa preti opasnost da neko naleti kolima i nastrada. Zemlju su ljudima nabacali na samu ogradu i deformisali je, a deo puta su izlomili i uništili", nabraja deo problema meštanka D.M. za 021.rs.

Stanovnici Novih Ledinaca su o ponašanju izvođača radova "Energy pro" iz Novog Sada i podizvođača firme "Gemaks" iz Novog Sada obavestili i Mesnu kancelariju gde su dobili odgovor da je ovim firmama skrenuta pažnja da to sve urade kako treba, ali uzalud.

U "Vodovodu i kanalizaciji" za 021.rs nisu komentarisali ponašanje firmi koje su angažovali, ali su saopštili da su glavni radovi u ovom mestu gotovi i da će tek uslediti vraćanje ulica u pređašnje stanje.

"Krajem septembra završena je izgradnja vodovodne mreže u Novim Ledincima. Vrednost investicije je 15 miliona dinara, a izvođač radova je "Energy pro" i izgrađeno je dva kilometra mreže, postavljene su cevi prečnika 100 centimetara čime je poboljšano vodosnabdevanje ovog naselja. U toku je izgadnja priključaka na novoizgrađenu mrežu. Na ovaj način će se isključiti vodovodna mreža stara više od pet decenija, koju inače nije gradilo naše preduzeće i bila je nefunkcionalna. Osim boljeg snabdevanja, na novu vodovodnu mrežu priključiće se i ona domaćinstva koja do sada nisu imala vodu. Ujedno, uvešće se red u evidenciju korisnika jer je na staroj mreži bilo dosta divljih priključaka", kažu u "Vodovodu".

Kako dodaju, raspisan je tender za putarske radove nakon čega će raskopana površina biti vraćena u prvobitno stanje.

  • Lakisa

    30.10.2016 18:29
    Energy pro jeliceva firma.. tolko o svemu...
  • Maxxa

    30.10.2016 14:41
    Ledinci
    Pajo vrati rezacicu
  • Pitam se pitam

    29.10.2016 23:24
    Čim ovde znaju da se ulice koje su oštećene betonirane a ne asfaltirane i to u pi... materinu to je neko umesao jezik bas loši izvođači trebali su da ostave rupe da se nemozere proći kao sto je po gradu onda bi ih Verovatno hvalili izvodjace

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti