FOTO: Velika nagradna igra, osvojite besplatan boravak u vrtiću "Ružin gaj"

U predškolskoj ustanovi "Ružin gaj", koja je smeštena u istoimenoj, jednoj od najmirnijih i najlepših ulica, na Telepu, u toku je velika nagradna igra, a mališani mogu dobiti besplatan boravak u vrtiću i druge vredne nagrade.

Sve što je potrebno jeste da prisustvuju kreativnim radionicama.

Deca uzrasta od tri do pet godina sa prebivalištem u Novom Sadu imaju prava da učestvuju, a njih petoro osvojiće nagrade.

Potrebno je poslati osnovne podatke: ime i prezime roditelja, kontakt telefon, ime i godište deteta i to sve na mail info@ruzingaj.rs, do nedelje, 6. novembra.

Nakon prijave, svi kandidati imaće priliku da pohađaju različite kreativne radionice, u trajanju od pet dana, a dečiji radovi koji budu nastali, izvlačenjem će biti “kriterijum” za nagrade. Svako dete će na početku dobiti svoj broj, važno je da pohađa radionice, a na kraju će dobitnici biti odabrani izvlačenjem, a ne ocenjivanjem. Mališani će tako naučiti više tehnika na likovnim radionicama, svaki dan će biti osmišnjen, bilo da je u pitanju slikanje, pevanje, crtanje, zabaviti se i steći nove drugare.

Besplatni celodnevni boravak u vrtiću ”Ružin Gaj” za godinu dana je glavna nagrada, druga i treća su 50, odnosno 30 odsto popusta na celodnevni boravak u vrtću tokom cele godine.

Dva meseca besplatne školice engleskog jezika biće četvrta nagrada, a peti izvučeni mališan dobiće školicu engleskog u trajanju od mesec dana.

O detaljima i terminima radionica, svi prijavljeni biće obavešteni nakon prijave.

Jedinstveni ambijent, opremljen za sve uzraste, sa subvencijama od Grada

Predškolska ustanova “Ružin Gaj” u Novom Sadu je počela sa radom pre dva meseca, a nalazi se u istoimenoj ulici Ružin gaj 21. Osim posebne lociranosti u mirnom i zelenom delu grada, prostorije su opremljene odgovarajućom opremom za programe svih uzrasta, od prostorije za bebe, jaslenog do pripremnog programa za upis u osnovne škole.

Vrtić je građen po visokim standardima, kako bi bio funkcionalan za potrebe svih programa, objašnjava za 021.rs direktor Nikola Rakić.

“Prilikom opremanja smo vodili računa i o najsitnijim detaljima, kako u pravcu maksimalne bezbednosti budućih mališana polaznika, tako i u smislu mogućnosti sprovođenja raznih dodatnih kreativnih, edukativnih i sportskih aktivnosti”, navodi on i dodaje da “Ružin gaj” pruža mogućnost ostvarivanja subvencije od Grada Novog Sada.

Stručan i kreativan tim sertifikovanih vaspitača radi sa mališanima u “Ružinom gaju” i svako dete dobija individualnu posvećenost.

Vaspitačica Mirjana Puskarov Dobrosavljev ističe zdrav jelovnik, o kojem se posebno vodi računa. “Veoma vodimo računa o zdravoj ishrani, obroci koji se pripremaju su bazirani na svežem voću i povrću. Obavezna je voćna užina, ceđeni sokovi od recimo cvekle, koje su mališani sa zadovoljstvom prihvatili, uključena je domaća kuhinja, jelovnik je raznovrstan. Važno nam je da mališani imaju zdrav i kvalitetan obrok, kako bi se pravilno razvijala ”, napominje ona.

Pored svakodnevnog kreativno osmišljenog programa, deca mogu ići na balet ili u školicu stranih jezika.

Balet je prilagođen deci uzrasta od 3 do 6 godina, gde će na kreativan način i uz muziku Minje Subote, Dragana Lakovića, ali i poznatih kompozitora poput Šopena i Čajkovskog imati priliku da nauče tehnike klasičnog i modernog baleta.

U školici stranih jezika za predškolce organizuju se kursevi nemačkog, francuskog i španskog jezika namenjene deci uzrasta od 5 do 7 godina. “Učenje je osmišljeno tako da deca usvajaju jezik kroz igru, crtanje i bojenje, pesmice i glumu. Časovi su kreativni i bogati sadržajima. Na kraju svakog polugodišta, organizovaćemo javni čas gde polaznici dobijaju priliku da svojim roditeljima i predavačima predstavljaju šta su savladali”, dodaje vaspitačica Mirjana.

Pored osnovnih prostorija za boravak dece, ustanova ima i odvojenu trpezariju sa odgovarajućim vizuelnim motivima.

Posebno je zanimljiv toalet za mališane sa “malom” i adekvatnom sanitarijom, prilagođenom predškolskom uzrastu. Dvorište je takođe kreativno opremljeno, prostire se na 500 kvadratnih metara zelene površine, okruženo je zelenilom sa svih strana. Sadrži opremljeno igralište kojem ne mogu da odole čak ni oni “malo stariji”.

U centralnom delu dvorišta, nalazi se površina namenjena za kreativne aktivnosti na otvorenom, školice crtanja, jezika, glume, plesa i muzike.

Sve to samo je delić kreativne atmosfere koja vlada u “Ružinom gaju”, a za ostale informacije, prošetajte se sa mališanima gde će vam ljubazno i stručno osoblje, pružiti i ostale informacije koje vas zanimaju, a saznajte dodatno i na sajtu, fejsbuk stranici ili na telefon 063/84-62-662.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti