Do odštete zbog pada u šaht kroz pregovore sa gradom

Gradsko veće donelo je odluku da postojeća komisija koja je vodila pregovore sa građanima koji su tužili Novi Sad zbog ujeda pasa proširi nadležnost i na pregovore sa onima koji tužbe podnose zbog pada u šahtove i rupe ili zbog toga što su se okliznuli na snegu i ledu.

Ovom odlukom Grad će pokušati da smanji iznose koje zbog toga mora da plati, nakon što su postignute uštede kod tužbi za ujede pasa, što je za 021.rs ranije potvrdio gradonačelnik Miloš Vučević.

Radno telo, koje se sada zove Komisija za procenu osnovanosti predloga za mirno rešavanje sporova za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja, pada u šaht, rupu i okliznuća na snegu i ledu na teritoriji Grada, građanima će ponuditi odštetu, a Grad će sigurno uštedeti jer se na ovaj način izbegava plaćanje velikih sudskih taksi i troškova advokata, koji često budu veći i od samog odštetnog zahteva.

Podsetimo da Novi Sad već nekoliko godina ima problema zbog velikog broja tužbi, prvenstveno zbog ujeda pasa, pri čemu su, i pored sumnje da su mnogi napadi isfingirani, sudovi skoro po pravilu na strani tužioca.

Usled velikog broja izgubljenih sporova, Grad je platio stotine miliona dinara. Koliko se predmeta vodi dovoljno govori i podatak da je u izveštaju Pravobranilaštva navedeno da je prošle godine, od 12.000 predmeta koje su oni vodili, više od 1.800 bilo zbog ujeda pasa lutalica, a više od 300 zbog upadanja građana u rupe, slivnike i šahtove.

  • Radite

    08.11.2016 13:47
    kako
    Radite kako treba posao za koji ste plaćeni: sterilišite pse u opsežnim akcijama zajedno sa nevladinim organizacijama za zaštitu životinja, i sa privatnim veterinarima, postavljajte oznake gde ste iskopali rupe, proveravajte šahtove (uposlite komunalnu policiju za šta oni primaju platu), obezbedite po Zakonu građevinske radove.............i sve će to dovesti do drastičnog umanjenja odštetnih zahteva.
    Koliko ste platili za ujede pasa, do sad ste mogli sterilisati gotovo sve pse lutalice.
  • Gledam

    06.11.2016 21:49
    Al zato Zoohigijena pred gasenjem. Vrhunac debilizma napravis firmu skines cistoci tuzbe nakarikas novom preduzecu. A advokati i mreza oko njih uzimaju milione. Tuzilastvo cuti.
    Dakle neko je tu s nekim debelo usemio
  • @narod

    05.11.2016 16:48
    Izvini jel funkcioneri kradu šahtove ili narod? Naravno da se plaća novcem građana, jer koliko god bizarnih anomalija imali među političarima, do sada ni jedan ( koliko mi je poznato) nije uhvaćen u krađi šahta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti