Podeljene želje Novosađana za Zoo vrt, Akva park, Botaničku baštu i žičaru

Proteklih godina, u više navrata je rečeno kako će Novi Sad dobiti neku od potencijalnih turističkih atrakcija, a pompezne najave obično budu brzo zaboravljene dok ponovo neki od direktora javnih preduzeća željan pažnje nešto ne najavi.

Ostalo je zabeleženo da bi Novi Sad trebalo da dobije veliki Akva park, jedan na Novosadskom sajmu, drugi kod Spensa, ali i žičaru sa keja do Tvrđave čiju je gradnju pomenuo još daleke 2004. godine čuveni biznismen iz Čikaga srpskog porekla Stiv Bogdanović, a potom i tri godine kasnije pokojni Ratko Butorović.

Ipak, za grad od 400.000 stanovnika normalno bi bilo da zaista dobije nešto atraktivno, što bi upotpunilo turističku ponudu. Novosađani su ipak podeljenih mišljenja na pitanje 021 "Šta bi voleli da Novi Sad dobije?".

Od ponuđenih odgovora skoro identičan procenat glasao je za Zoološki vrt (24,6%), žičaru od keja do Tvrđave (23,8%), Akva park (23,2%) i Botaničku baštu (21,6%). Predlog koji nije dobio podršku je Rolerkoster park za koji se opredelilo tek 2,5% anketiranih, dok je neopredeljenih bilo 4,3 odsto. Prema očekivanju, najmlađi sugrađani su za Zoo vrt i Akva park, žene za Zoološki vrt, a muškarci i stariji od 45 godina za žičaru.

Istraživanje je po upitu Radija 021 radila agencija Ninamedija u periodu od 2. do 4. novembra, telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika na teritoriji grada Novog Sada, uključujući urbane i ruralne mesne zajednice.

  • Pera

    11.11.2016 15:42
    DA LI JE TO UTOPIJA?
    Imao bi Novi Sad sve ovde nabrojano i mnogo vise od toga,kad bi prestalo da se krade i rasipa,a na vazne pozicije dosli odgovorni,posteni ljudi.
  • Deks

    10.11.2016 13:53
    Novi Sad je grad koji u svom imenu ima ugrađenu "baštu". Zato je za ne poverovati što on još uvek nema botaničku baštu koja bi bila od nemerljivog edukativnog i estetskog značaja za grad a takođe bi imala turistički značaj. Ostali predlozi se ne mogu porediti sa njom pogotovo jer je Vojvodina uopšte nema a u Srbiji je ima samo Beograd. Botanička bašta je suštinski potrebna Novom Sadu dok se o ostalim predlozima isto može govoriti kasnije.
  • /

    09.11.2016 23:03
    /
    hteli ne hteli-turizam jeste diznilend
    turisticki delovi jesu ogradjeni getoi

    a to ns nema niti ce imati zato sto su komunisti kroz njega pravili bulevare a ovi novi srusili i ono malo sta je ostalo
    ni trava ne raste tamo gde yu tromedja prodje

    nemate ni jednu industriju na koju mozete da se oslonite osim droge i pranja novca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti