VIDEO: Klizalište u Dunavskom parku će zauzeti celu pešačku stazu oko jezera

Na internetu se pojavila veb stranica "ledenasuma.rs" gde se može videti kako bi trebalo da izgleda klizalište u Dunavskom parku koje će biti postavljeno 15. decembra.

Međutim, na toj veb stranici nema nikavih informacija ko stoji iza ovog projekta. Iz video snimka, kao i priloženih fotografija se može videti da će ovo klizalište zauzeti veliki deo Dunavskog parka i onemogućiti Novosađanima da šetaju oko jezera.

Kako 021.rs saznaje, "Gradsko zelenilo" je odobrilo da se na ovaj način koristi prostor.

Iako zvanično nema informacija o tome ko stoji iza postavljanja klizališta, 021.rs je uspeo da kontaktira firmu "L&M&J" iz Sremske Kamenice koja je učesnik u ovom projektu, gde nam je rečeno da se dozvole pribavljaju i da će narednih dana biti održana konferencija za medije gde će biti prezentovani svi detalji.

Za sada su nam saopštili da Novosađani ne moraju da brinu da će im se naplaćivati ulazak u Dunavski park i da su ulaznice samo za klizalište, a da će sve biti uređeno da prostor u parku bude ponos Novog Sada i da bude nalik sličnim projektima u inostranstvu.

Inače, na konkursu Grada Novog Sada za kulturu u junu ove godine, za projekat "Ledena šuma" Udruženje "Kvart medija" je dobilo 5,8 miliona dinara.

Inače, na sajtu ledenasuma.rs se već sada može videti da će centralno klizalište biti u delu parka koje najmlađi Novosađani zimi koriste za sankanje i igru u snegu, da će pešački prostor oko jezera biti staza za klizanje, da će biti postavljeno nekoliko šatora i tezgi za kulturno-umetnički program i prodaju ručnih radova, slatkiša i slično.

Na istom sajtu je navedeno da će klizalište imati 1.200 kvadrata i da će raditi u šest smena od 10 do 22 časa. Cena ulaznica će biti 150 dinara radnim danima, odnosno 200 dinara vikendom, dok će iznajmljivanje klizaljki biti 100 dinara.

  • Justice

    18.11.2016 12:42
    Citaoci ovog portala su pretplaceni da mrze sve novo sto se desava u ovom gradu. Potrazite strucnu pomoc.
  • Nervirach

    17.11.2016 15:40
    Znam savrseno mesto. Stavite u Dino park.
  • marko

    17.11.2016 15:21
    Fenomenalno
    Ovo je nesto fenomenlno, svaka cast za novi sad, zelimo i mi u Beogradu ovako nesto :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti