Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope 2019.

Novi Sad je proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope 2019.
Posle finalne prezentacije projekta "Novi Sad – Otvara vrata", koju je održala novosadska delegacija u Varni, 11 članova stručnog žirija donelo je večeras odluku da upravo Novi Sad ponese titulu Omladinske prestonice Evrope 2019.
 
Novi Sad je ovu titulu dobio iz drugog pokušaja, a prošle godine ušao je u finale izbora. Ta titula se dodeljuje na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i programe razvoja za mlade.
 
Podsetimo, Novi Sad je pre mesec dana u Briselu proglašen Evropskom prestonicom kulture 2021. Gradonačelnik Miloš Vučević poručio je da je ponosan što su mladi svojom energijom uspeli da Novi Sad pozicioniraju visoko na mapi Evrope u oblasti omladinske politike i zahvalio se svima koji su doprineli tome da se Novi Sad ovenča još jednim evropskim priznanjem.
 
- Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad posle osvajanja titule Evropske prestonice kulture 2021. Izglasani smo za Evropsku prestonicu mladih 2019, što znači "duplu krunu" za naš grad, odnosno pobedu na dva značajna evropska takmičenja. Mislim da je ovo velika stvar za Novi Sad koji je univerzitetski grad i za omladinu koja u njemu živi. Čestitam svim Novosađanima na velikoj pobedi, pre svega mladima, omladinskim udruženjima i organizacijama koji su izneli ceo projekat, a posebno članovima OPENS-a koji su nas doveli do te titule - rekao je Vučević.
 
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanoj ceremoniji u Varni. Kako je rekao, proglašenje Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine izuzetno je značajno, kako za Novi Sad, tako i za celu Srbiju i Grad će nastaviti da ulaže u mlade, da pomaže u realizaciji njihovih projekata i to može da obezbedi dobru razvojnu šansu, ne samo za mlade, već i sve ostale građane.
 
Koordinator Inicijative OPENS Vukašin Grozdanović naveo je da je većina ciljeva koji su postavljeni na početku procesa kandidature tokom nepunih godinu dana i ispunjena.
  • dobrotvorka

    18.11.2016 22:03
    @JelenaNS
    Ma vidiš da su baš "divni"!
    "SREDILI" im da odu (pobegnu) iz "OBEĆANE ZEMLJE"
  • Lala

    18.11.2016 01:38
    Eto, ja rekao iz srca i da volim ovaj grad, i dobio minusa kao blata.
    Otisli smo kao drustvo u tri lepe.
  • novosadjanin

    17.11.2016 18:19
    pravi
    Novi Sad grad kulture,hahahahaha pa ko je tu lud. Novi Sad ni koncertnu dvoranu nema vec koristi Jevrejsku Sinagogu. O cemu mi dalje da pricamo,kakav grad kulture uaaaa dole gubitasi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti