Muškarac upao u Klinički centar Vojvodine i pokušao da ukrade lekove

Nepoznat muškarac pokušao je u noći između subote i nedelje da obije frižider za lekove na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine.
Kako kažu u KCV za 021, incident se dogodio oko dva časa ujutru, a osoblje i obezbeđenje ove zdravstvene ustanove sprečilo je nepoznatog muškarca. On je, kako saznajemo, bio naoružan. Policija se bavi ovim slučajem.
 
Ovo je samo jedan u nizu sličnih incidenata koji su se dogodili u zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu u protekloj godini. Pre svega desetak dana je jedan pacijent, samo u šortsu i papučama, napao radnika obezbeđenja Doma zdravlja "Novi Sad" i naneo mu ozbiljne povrede. Povređeni radnik morao je da bude prebačen u Urgentni centar. Dva dana pre tog incidenta, suprug jedne pacijentkinje je u istoj ustanovi rušio inventar i šutirao vrata ordinacije u Službi opšte medicine. On je i vređao lekara koji nije momentalno želeo da pregleda njegovu suprugu, već je zamolio da sačeka na pregled.
 
U Kliničkom centru Vojvodine kažu za 021 da nemaju dovoljno radnika u obezbeđenju, kada se uzme u obzir o koliko velikoj ustanovi se radi. Dodaju da se ipak radi na tome da se broj radnika na neki način poveća, što bi i osiguralo bezbednost ne samo zaposlenih u KCV, već i pacijenata.
 
"Bezbednost u radu svih zaposlenih i pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine je primaran cilj koji zahteva sistemska rešenja i potrebnu saradnju svih drugih relevantnih činilaca. Ukupan broj radnika obezbeđenja je 32 čoveka, što nije dovoljna s obzirom da je naša ustanova paviljonskog tipa i mi smo u pregovorima da se broj ljudi koji učestvuje u obezbeđenju ljudstva i dobara KCV poveća", poručuju u KCV za naš portal.
 
Podsetimo da se trenutno ispituje i navodni incident u Kliničkom centru Vojvodine koji je prijavio pacijent Nenad Puhača. Policija istražuje njegove navode da ga je 9. novembra prebilo i maltretiralo obezbeđenje Kliničkog centra Vojvodine zato što nije dovoljno brzo uzimao terapiju. Puhača je, inače, oboleo od epilepsije i dečije paralize. Tu priču pročitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.